MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava va aproba în prima ședință participarea la implementarea proiectului „Promovarea culturii tradiţionale bucovinene în comunitatea românească din Grecia”. Proiectul urmează să fie realizat în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Românce din Grecia. În cadrul partenriatului, această asociație va organiza la Atena, pe parcursul a două zile, un eveniment de promovare a culturii tradiţionale bucovinene prin spectacole susţinute de artişti şi colaboratori ai Centrului Cultural „Bucovina” și cursuri pentru copiii românilor din Grecia de iniţiere în arta dansului si cântecului bucovinean.
CJ Suceava va asigura participarea la acest eveniment a unei delegații cu 30 de artişti şi personal tehnic din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”, care vor promova, pe parcursul a două zile, tradiţiite culturale româneşti din zona Bucovinei prin susţinerea a două spectacole şi a două cursuri pentru 30 de copii români din Atena, de iniţiere în arta dansului şi a cântecului bucovinean. La Atena vor merge și doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava şi un reprezentant al Asociaţiei „Produs 1n Bucovina”, care vor promova judeţul Suceava.
În referatul de aprobare al proiectului, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că Asociaţia Femeilor Rornânce din Grecia are sediul în Atena, oraş cu o populaţie de peste 3 milioane de locuitori şi o mare comunitate de români. „Colaborarea între Consiliul Judeţean Suceava şi această asociaţie românească din Grecia a început în anul 2018,1n cadrul celei de-a III-a ediţii a evenimentului Luna diasporei, ocazie cu care s-a oferit distincţia „Meritul Bucovinei” unor suceveni din Diaspora care, prin activitatea prestată în afara ţării, promovează România şi zona natală. Printre cele 39 de persoane care au primit această distincţie s-a aflat şi preşedinta acestei asociaţii din Grecia, care provine din oraşul Siret şi conduce Şcoala în limba română „Elena Rosetti-Cuza” din Atena. in luna octombrie 2018, Consiliul Judeţean Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a trimis un număr de 263 manuale copiilor români care învăţau la şcoala „Elena Rosetti-Cuza”, la solicitarea asociaţiei care nu deţinea manuale pentru cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească pentru anul şcolar 2018-2019”, a spus Gheorghe Flutur.
Asociaţia Femeilor Românce din Grecia împlinește anul acesta 10 ani de la înființare.

Cultura tradiţională din Bucovina va fi promovată în Grecia, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava