Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat în această dimineață că municipalitatea va depune un proiect pe Fonduri europene pentru realizarea unui Aqua Park în cadrul Complexului Sportiv din municipiul Suceava, care prevede conform Planului Urbanistic Zonal aprobat în Consiliul Local, realizarea unei Săli Polivalente de 5.000 de locuri (care este la licitație pe data de 14.09.2021), realizarea unui stadion nou (care se află în Lista sinteză la Compania Națională de Investiții) și de asemenea este prevăzut realizarea unui Bazin de înot de nivel olimpic.

„Vrem să încadrăm acest bazin de nivel olimpic într-un Aqua Park. Așa cum se știe municipalitatea are o suprafață de 12 hectare de teren în Zona Metro, transferată de la Guvern cu destinația Complex Sportiv”, a spus Ion Lungu. El a arătat că acest proiect se poate finanța pe Programul Operațional Regional 2021-2027, Axa nr.7 pe Turism pentru activități de recreere și activități sportive.

Ion Lungu a declarat că viitorul Aqua Park va cuprinde un bazin de nivel olimpic, piscine interioare și exterioare, pentru copii și adulți, tobogane și alte dotări.

El a precizat că valoarea estimativă a acestui proiect este în jur de 8-10 milioane euro, cu termen de realizare în actualul exercițiu financiar al Uniunii Europene.

„Avem această obligație să facem pentru tinerii din orașul nostru un Aqua Park care să funcționeze pe întreaga perioada a anului, instalațiile fiind amplasate în spații acoperite.

Ștrandul municipal, care este în curs de modernizare, va funcționa pe perioada sezonului cald, bazinele fiind descoperite și va avea tarife subvenționate”, a explicat primarul Sucevei. El a mai adăugat că în prima ședință de Consiliu Local va fi rectificată suma necesară pentru realizarea documentației, respectiv studiul de fezabilitate, în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici, să pregătim proiectul pentru fonduri europene.

Cum ar putea să arate viitorul Aqua Park cu bazin de înot de nivel olimpic din municipiul Suceava, 6.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava