MOPAN Suceava

Este al treilea an la rând când, în luna Iulie, tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), au în calendarul de activități recreativ-distractive RAFTING-ul.

Denumirea de Rafting vine din englezescul „raft” care însemană plută gonflabilă, foarte rezistentă, folosită mai ales în armată. Rafting înseamnă coborârea în grup, deci a mai multor pesoane, cu bărci pneumatice pe ape repezi de munte.

Așadar, experiența a fost grozavă pentru 70 de tineri curajoși, care, cu hotărâre s-au suit în bărci și au vâslit distanță de 13 km, în apropierea localităților Chiril, Crucea și Broșteni de pe Valea Bistriței. S-au bucurat și au trăit la maxim coborârea cu barca pe ape învolburate, dar prietenoase și bune de bălăceală.

Nu se putea să nu trecem și pe la Broșteni, orașul cu cea mai mare suprafață din România (aproximativ 600 km2). Aici tinerii au vizitat și s-au închinat la Biserica „Sf. Nicolae”, cunoscută de către toți Biserica „Ion Creangă” pentru că la școala care activa aici în sec. al XIX-lea a învățat și marele nostru scriitor și povestitor Ion Creangă. Piatra de temelie a acestei biserici de lemn este anul 1760. Astăzi biserica este muzeu.

Cu promisiunea că vor reciti „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă și mai cu atenție episodul cu Nică plin de râie de la caprele Irinucăi, tinerii s-au îndreptat spre casă, cu gândul la celelalte ieșiri din Vacanța de Vară.

Scopul acestei minunate ieșiri a fost menținerea unității grupului, recompensarea tinerilor pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură și la examenele naționale și pentru activitatea intensă de voluntariat la care au participat cu bucurie și responsabilitate.

Mulțumim în primul rând lui Dumnezeu că suntem sănătoși și am ajuns aceste momente ale vieții noastre! Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic pentru binecuvântare și încredere și echipei de profesioniști de la Salvamont Vatra Dornei care ne-a însoțit pe traseu și a vegheat la siguranța noastră!

Justinian-Remus A. Cojocar

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava