MOPAN Suceava

Sucevenii care ne-au împărtășit experiența lor legată de votul la prezidențiale s-au declarat mulțumiți de organizare și de mobilizare. Cei mai mulți au votat la secție, iar operațiunea a durat de la cîteva secunde la cel mult 2 minute. Numărul votanților din diaspora a depășit 675.000, un record istoric de participare.

”Și votul meu contează!!! Chiar dacă vremea e capricioasă, iar secția de votare este departe de mine, știu că și eu pot avea un cuvânt de spus pentru viitorul copiilor mei. Votat!” , a transmis Angela Loredana Adamovici, care a votat la secția consulară a Ambasadei României la Londra.

Tot de la Londra, Alina Nicoleta Balațchi ne-a scris: ”Am votat prin corespondență, la fel și familia mea. Restul s-au implicat în secții #hailavot”. ” Indianapolis-ul a votat!”, ne-a anunțat Mădă Tanasiciuc, în vreme ce Ioan Jijie ne-a mărturisit: ”Cu siguranță merg la vot. Numai că acum o lună în urmă am decis să nu mă mai las umilit de statul român și mi-am luat bilet de avion spre casă . Așa că mîine zbor spre casă. Duminică votez, iar luni mă întorc la muncă. Dacă aș fi știut că guvernul cade…Deci, cu toții la vot! Al doilea tur voi vota în Londra”. ”Am votat în Colchester, Anglia….lejer…2 min…tableta cu suport în spate în care puneai CI și o scana rapid…luat ștampila…votat…semnat…smooth”, ne-a scris Bogdan Zaharescu, în vreme ce Marieta Bondrea a notat: ”Totul bine la secția de votare din Schwabisch Hall (Germania). Am votat! ”. ”La Stuttgart au fost foarte bine organizațț! 30 secunde mi-a luat! ”, a notat Alina Laura.

”Am votat aseară în Germania, unde locuiesc, la Secția de Votare 225, Schwabisch Hall. Spre deosebire de 26 mai, când am reușit să votez IN EXTREMIS, cu 13 minute înaintea închiderii secției de la Würzburg, după 9 ore de coadă haotică, acum totul a decurs perfect!Felicitări celor care au organizat votul la Schwabisch Hall! CHAPEAU!!! Să sperăm că va fi la fel și-n turul 2! ”, este mesajul transmis de Petru Paul Lucuțar. Din Italia, Doinița Teslaru ne-a transmis: ”AM FOST LA VOT! Rog toți românii, și din diaspora, să-și exercite acest drept, direct, egal, universal și secret! Să fim uniți pentru binele nostru, al copiilor și al nepoților noștri! Urmati-mi exemplul, vă rog!”. ”Bună ziua, suceveni! Mi-ar fi plăcut să pot vota la una din circumscripțiile electorale din Vatra Dornei, dar soarta, care m-a purtat acum 20 de ani în Italia, a decis că trebuie să-mi votez Președintele tocmai la Roma. Din fericire, de această dată timpul alocat acestei operațiuni a fost redus doar la un minut, incluzând în acesta și cel pentru fotografii cu o parte din membrii comisiei. Felicitări pentru organizare! ”, scris George Lupașcu.

Votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale 2019 a durat, în premieră, trei zile. Astfel, pentru primul tur al alegerilor, românii din diaspora au putut vota în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie. Aceeași regulă se aplică și la cel de-al doilea tur, astfel că românii sunt așteptați la vot în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie. Românii din diaspora au, de anul acesta, și posibilitatea votului prin corespondență. Termenul înscrierii pentru acesta a fost 15 septembrie 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava