Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua Mondială a Sănătății a adus în prim plan sistemul sanitar, care înseamnă în primul rând oamenii care au stat și sunt în linia întâi în provocările pandemiei sau a războiului cu care se confruntă lumea în acești ani. Pregătirea unui personal calificat în profesia de asistent medical este esențială pentru a asigura un sistem medical puternic, așa cum recent a subliniat și președintele țării.

Pentru a inspira formarea cadrelor sanitare calificate, în cadrul Școlii Postliceale Sanitară „Carol Davila” s-a organizat Ziua Porților Deschise cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Acest prilej a reunit peste 120 de elevi și cadre didactice din liceele bucureștene împreună cu reprezentanți ai instituțiilor medicale partenere în efectuarea stagiilor de practică ale elevilor.

„Profesia de asistent medical este cea mai căutată la nivelul Uniunii Europene, iar noi suntem cea mai bună și mai mare școală sanitară privată din țară și membră în elita instituțiilor de educație medicală de pe continent”, afirmă domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, completând: „Este o onoare să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Sănătății. De 32 de ani facem Educație pentru Sănătate. Logo-ul nostru, inima, este simbolul iubirii pentru Educația pentru Sănătate. Cei care simțiți că sunteți atrași de această profesie în alb, că puteți da din energia și din vitalitatea dumneavoastră celor care au pierdut sănătatea sau care o pierd în fiecare zi, veniți alături de noi! Căutăm oameni frumoși, puternici, plini de vitalitate, care să fie Educatori pentru Sănătate.”

În cadrul acestui eveniment, elevii de liceu, interesați de o profesie medicalӑ, au avut ocazia să descopere noțiunea de sănătate din perspectiva activitӑții desfӑşurate de invitați speciali, parteneri ai școlii: MEDICOVER, HELPNET și DENT ESTET. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă elevilor de liceu oportunități pentru o carieră sigură în domeniul asistenței medicale prin organizarea lunară de întâlniri, în cadrul cărora sunt prezentate activităţi diverse specifice domeniului și faptul că această profesie necesită dedicare, dar aduce și siguranța unui loc de muncă la nivel internațional.

Aceste tipuri de evenimente se derulează lunar la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pentru a aduce elevii de liceu cât mai aproape de o carieră în acest domeniu.

Află ce înseamnă să fii Mentor pentru Sănătate

Doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova, a mulțumit colaboratorilor noștri prezenți la eveniment și elevilor sosiți într-un număr foarte mare și a afirmat: „Sunt fericită pentru că ați venit astăzi aici, mânați de un interes important și anume acela de a fi sănătoși și de a vă menține sănătatea. Sunt convinsă că ați mai participat la proiecte dedicate sănătății, dar de la noi veți afla ce înseamnă să fii Mentor pentru sănătate. Conștientizând importanța prevenției pentru a avea o sănătate bună vă veți transforma în educatori pentru cei din jurul vostru: familie, colegi, prieteni.”

Ca invitat special a fost doamna Gianina Georgescu, inspector pentru învățământ particular și alternative educaționale – Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Doamna G. Georgescu ne-a declarat: „Am participat azi, de Ziua Mondială a Sănătății, la evenimentul organizat de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, care a desfășurat  activităţi care s-au extins dincolo de ziua în sine şi care au servit drept ocazie de a concentra atenţia asupra unor aspecte importante ale sănătăţii globale. Vreau să vin cu un vot de încredere față de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Pandemia ne-a arătat că nu avem cadre medicale în număr suficient, că este nevoie de asistenți medicali. Cadrele medicale sunt eroii acestor vremuri. Avem nevoie de asistenți medicali, avem nevoie să fie bine pregătiți. Veniți la această școală, găsiți-vă un scop și încercați să îl atingeți!”

Tinerii – Viitorul unui sistem sanitar puternic

Liceenii au aflat numeroase informații despre cele 3 calificări profesionale prin participarea la o serie de dezbateri și prezentări, organizate pentru fiecare calificare dintre cele trei ale școlii:  calificarea Asistent Medical Generalist, calificarea Asistent Medical de Farmacie și calificarea Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează lunar întâlniri cu directorii, profesorii şi elevii liceelor bucureştene şi din județele limitrofe în vederea consolidării unui parteneriat ce are ca scop oferirea de suport în orientarea şcolară şi profesională a tinerilor liceeni, sub deviza Educaţie pentru Sănătate. Recent s-a lansat „Cafeneaua Liderilor din Învățământul Preuniversitar”, un eveniment lunar în cadrul căruia au loc dezbateri despre învățământul românesc și  problemele cu care se confruntă, se lansează idei și soluții pentru o educație de calitate pe domeniul științelor.

Cererea de asistenţi medicali este în creştere la nivel global, iar rolul evenimentelor derulate este de a aduce elevii de liceu cât mai aproape de o carieră în acest domeniu. Studiile postliceale reprezintă o opţiune viabilă pentru absolvenţii de liceu, oferindu-le acestora posibilitatea de continuare a educaţiei şi de calificare într-o profesie.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ro și pagina de Facebook.

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

De 32 de ani Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, pregătește asistenți medicali. Școala oferă trei calificări: Asistent Medical Generalist,  Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokineto- terapie și Recuperare. Certificatul de absolvire oferit este eligibil internațional, putând beneficia astfel de recunoaștere internațională, cu posibilitatea participării în proiecte europene pe toată durata studiilor, precum și multe alte beneficii asociate calității educației în domeniul sanitar. Pentru mai multe detalii detalii vă invităm să vizitați pagina școlii la: https://www.scoalacdavila.ro/ și să vă abonați la pagina de Facebook a școlii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava