Concert pascal
MOPAN Suceava

Cuvinte cheie: Societatea de avocatură Pavel Mărgărit și Asociații, avocat specializat în drept corporatist comercial fuziuni și achiziții și dreptul asigurărilor, înființarea unei societăți în România, autorizarea ca broker de asigurare și/sau de reasigurare în România, legislația asigurărilor din România, înmatricularea societății de brokeraj la Registrul Comerțului

Executive summary: Având în vedere că înființarea unei societăți în România care își desfășoară activitatea ca broker de asigurare și/sau de reasigurare în România presupune condiții suplimentare în ceea ce privește înmatricularea și autorizarea în România, considerăm utilă prezentarea succintă a acestora în cadrul prezentului articol. Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept corporatist, comercial, fuziuni și achiziții și dreptul asigurărilor în vederea sfătuirii dumneavoastră cu privire la dispozițiile aplicabile conform legislației asigurărilor din România și  asistării în vederea înmatriculării societății și autorizării ca broker de asigurare și/sau de reasigurare în România.

Înființarea unei societăți cu activitate de broker de asigurare și/sau de reasigurare în România

În ceea ce privește locul unde își va desfășura activitatea, societatea de brokeraj care desfășoară activități de asigurare și/sau reasigurare trebuie să își stabilească sediul social și sediul central pe teritoriul României.

Societatea va include în denumirea sa în mod obligatoriu sintagma ,,societate de asigurare, asigurare-reasigurare sau reasigurare.”

De asemenea, societatea va avea ca unic obiect de activitate operațiuni legate de cea de broker de asigurare și/sau de reasigurare în România.

Societatea de Avocați Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat specializat drept în drept corporatist, comercial, fuziuni și achiziții și dreptul asigurărilor pentru redactarea documentelor corporative și acordarea de consultanță juridică în vederea identificării tipului de societate ce trebuie înmatriculată la Registrul Comerțului ca societate de brokeraj.

Reguli speciale de constituire ca broker de asigurare și/sau de reasigurare prevăzute de legislația asigurărilor din România

În primul rând, societățile care desfășoară activități de asigurare și/sau de reasigurare trebuie să fie autorizate de către autoritatea competentă din România.

În cazul desfășurării activității de asigurare în România, autorizația se va acorda pentru activitatea de asigurări de viață și de asigurări generale, iar pentru activitatea de reasigurare în România autorizația se va acorda pentru activitățile de reasigurare generală, reasigurare de viața sau de reasigurare compozită care include atât reasigurarea generală, cât și cea de viață.

Autoritatea competentă din România va analiza cererea de autorizare ca broker de asigurare și/sau de reasigurare pe baza planului de afaceri prezentat și a celorlalte condiții de acordare a autorizației.

Una dintre condițiile de acordare a autorizației este cea referitoare la activitatea de asigurări, respectiv reasigurări în România sau operațiunile legate în mod direct de acestea și interdicția de a desfășura orice altă activitate comercială cu excepția celor strict permise de lege.

O altă condiție esențială este cea referitoare la deținerea de fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate (SCR) și cea de capital minim (MCR).

Nu în ultimul rând, societatea care dorește să se autorizeze ca broker de asigurare și/sau de reasigurare în România trebuie să transmită spre aprobare către autoritatea competentă din România informațiile cu privire la identitatea acționarilor sau asociaților societății, persoane fizice sau juridice, precum și cuantumul participațiilor acestora.

În vederea autorizării societății ca broker de asigurare și/sau de reasigurare în România, Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat specializat în drept corporatist, comercial, fuziuni și achiziții și dreptul asigurărilor pentru efectuarea tuturor demersurilor necesare și pentru a vă asigura că îndepliniți condițiile speciale prevăzute de legislația specială din domeniul asigurărilor din România

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava