Viza de scurta sedere in Romania este viza care permite strainilor sa solicite intrarea pe teritoriul Romaniei, pentru alte motive decat imigrarea, in vederea unei sederi neintrerupte sau a mai multor sederi a caror durata sa nu depaseasca 90 de zile, in decurs de 6 luni de la data primei intrari. Acest tip de viza poate fi eliberat cu una sau mai multe intrari iar dreptul de sedere in baza acestei vize nu poate fi prelungit.
Reglementarea legala a vizei de scurta sedere: Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr.194/2002. Pentru ce se acorda viza de scurta sedere:
Viza de scurta sedere se acorda pentru unul din scopurile urmatoare: pentru misiuni (politice, administrative, de utilitate publica), turism, vizita, afaceri, activitati profesionale de transport de marfuri/persoane, activitati sportive, activitati culturale, stiintifice, umanitare, tratament medical de scurta durata sau alte activitati care nu contravin legii romane.

Cum se acorda viza de scurta sedere?
In baza unei invitatii prealabile de la o persoana fizica/juridica/autoritate publica romana, dupa caz, prin care acestea se obliga sa suporte costurile privind indepartarea, in cazul in care strainul invitat nu paraseste Romania pana la data la care inceteaza dreptul de sedere stabilit prin viza FARA o invitatie prealabila. Pentru mai multe detalii privind procedura invitatiei necesare in scopul obtinerii vizei de scurta sedere

Unde se solicita viza de scurta sedere:
Cetatenii straini care au obligatia sa obtina viza de scurta sedere pentru a intra pe teritoriul Romaniei, vor face toate demersurile in vederea obtinerii acesteia in tara lor, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei aflate in respectiva tara.

Cabinet de avocat Coltuc
www.coltuc.ro
av.COLTUC MARIUS
0745150894

Cum obtin viza de sedere in Romania?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Juridic

Av. Coltuc Marius
Fondator Casa de avocatură Coltuc - www.coltuc.ro
Tel. 0745150894
Partener www.licitatiijuridice.ro

SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava