Concert pascal
MOPAN Suceava

În mod obișnuit, în timpul vieții, veți petrece o treime din viață în pat, așa că alegerea de a investi în lenjerii de pat de calitate ar putea avea un impact mai mare decât vă dați seama. Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când cumpărați lenjerii de pat noi, cum ar fi numărul de fire, materialul, prețul, culoarea și durabilitatea, astfel încât nu există un singur mod de a spune cum să alegeți lenjeria de pat potrivită pentru dumneavoastră.

Selectați materialul

Alegerea celor mai bune materiale textile pentru cearceafurile de pat este foarte personală pentru dvs. și preferințele dvs. De exemplu, preferați un cearșaf mătăsos și neted sau acea senzație de lenjerie de hotel?

Care este cel mai bun număr de fire?

Un termen pe care este posibil să îl fi văzut în căutarea unei noi lenjerii de pat este numărul de fire, dar s-ar putea să nu vă răspundă la întrebarea „care este cel mai bun număr de fire pentru lenjerii de pat”? La fel ca și ceilalți factori, depinde.

Pentru a simplifica, numărul de fire reprezintă numărul de fire de urzeală (lungime) și de bătătură (lățime) pe centimetru pătrat și, de regulă, cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât țesătura este mai moale. Numărul de fire se va modifica, de asemenea, în funcție de grosimea firului folosit pentru țesătură. Cu toate acestea, numărul de fire nu este factorul de bază pentru lenjerii de pat, acesta va varia de la o țesătură la alta și există alte calități cheie la care trebuie să fiți atenți.

Ca regulă, încercați să găsiți lenjerii de pat care au un număr de fire de 200 și mai mare, orice sub această valoare va începe să se simtă rigid – dar nu în toate cazurile. De exemplu, dacă optați pentru un cearșaf din in, veți dori să optați pentru un număr de fire mai mic.

Bumbacul egiptean și mătasea sunt două dintre cele mai luxoase opțiuni disponibile și tind să fie cele mai scumpe opțiuni. Cu toate acestea, există câteva alternative mai accesibile care oferă aceleași calități.

În căutarea celui mai bun material pentru lenjeria de pat, două dintre cele mai populare opțiuni sunt Percale și Sateen – dar care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră?

Cearșafurile Sateen sunt populare pentru strălucirea lor subtilă și calitățile lor anti-cute, iar numărul de fire variază de obicei între 300 și 600. Acestea sunt mai grele decât cearșafurile Percale, ceea ce contribuie la senzația lor confortabilă și luxoasă. Dacă vă este frig noaptea – așternuturile satinate ar putea fi o opțiune excelentă pentru dumneavoastră. Alternativ, dacă vă este cald sau vă chinuiți să vă mențineți răcoros în timpul nopților fierbinți de vară, atunci s-ar putea să nu găsiți aceste lenjerii de pat suficient de respirabile. În timp ce aceste cearceafuri sunt mai ușor de întreținut decât alternativele din mătase, ele pot să se umfle și să se agațe în timp.

Cearșafurile Percale sunt cunoscute pentru senzația lor netedă, iar numărul de fire variază de obicei între 200 și 400. Cearșafurile din Percale sunt ideale pentru persoanele care se încălzesc pe timp de noapte datorită țesăturii ușoare și respirabile.

La fel ca un vin bun, cearșafurile din percale se pot îmbunătăți cu timpul, devenind și mai moi pe măsură ce trec prin mai multe spălări. Sunt durabile și necesită puțină întreținere pentru curățare, însă sunt predispuse la încrețire și vor trebui călcate pentru a-și menține aspectul proaspăt și neted.

Verificați dacă așternuturile se potrivesc patului dvs.

Nu există nimic mai frustrant decât atunci când încercați să faceți patul doar pentru a descoperi că un alt colț al cearșafului a ieșit în sus. Atunci când cumpărați lenjerii de pat noi pentru dormitorul dumneavoastră, este bine să verificați dimensiunile standard recomandate pentru tipul de saltea, pe lângă dimensiunea buzunarelor.

Dimensiunea buzunarului denotă adâncimea cearșafului, dimensiunea tipică este de 30 de centimetri, dar aceasta poate varia de la saltea la saltea. Nu uitați să scădeți aproximativ 5 centimetri din adâncimea buzunarului la măsura saltelei dvs. pentru a permite ajustarea cearșafului.

Cum să alegeți lenjeria de pat potrivită, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava