MOPAN Suceava

Întrerupătorul este sistemul electric prin care aveți acces la lumina din locuințele dumneavoastră. Prin simpla apăsare a unui buton sau întoarcerea unei rotițe, veți reuși să aprindeți sau să stringeți lumina din orice cameră. În articolul de astăzi vă vom prezenta diferitele tipuri de întrerupătoare existente pe piață și vă vom ajuta să îl alegeți pe cel mai potrivit nevoilor pe care le aveți. Să începem enumerarea!

  • Întrerupător simplu

Întrerupătorul simplu dispune de unul sau mai multe butoane încadrate pe aceeași ramă. Asemenea ramelor pentru prize, și în acest caz puteți opta pentru carcase în tendințe, precum cele de metal sau lemn, care se vor potrivi cu design-ul și decorul casei dumneavoastră, sau puteți rămâne la modelul clasic, încadrat pe ramă de plastic, de obicei albă. Există, totuși, și caracase colorate, fie aprins sau pastel, cu diverse forme cum ar fi steluțele sau floricelele, perfecte pentru camera copilului. De asemenea, mai puteți opta și pentru carcasele de bachelită. Bachelita este o rășină sintetică obținută din aldehidă formică și fenol, combinat ce ajută la o etanșare perfectă a întrerupătorului pe suprafețe umede, cum ar fi cele din subsoluri și beciuri. Acest tip de carcase se pot fixa pe perete cu garnituri de cauciuc.

  • Întrerupător cu rotiță

Întrerupătorul cu rotiță este o invenție utilă deoarece vă permite să reglați intensitatea luminii prin simpla învârtire a dispozitivului. Dacă vă doriți să aveți parte de o seară relaxantă, la un film, pe canapea, iar lumina cea mare este prea intensă, nu trebuie decât să o ajustați din întrerupător, ca să vă puteți bucura în continuare de odihnă.

 

  • Întrerupător cruce și cap-scară

Întrerupătorul cruce vă permite să comandați iluminatul interior din mai multe puncte ale unui imobil. Nu va funcționa, totuși, fără un întrerupător principal, denumit cap-scară. Astfel de dispozitive sunt, de obicei, utile în scările de bloc, unde cel cap-scară va fi situat la parterul imobilului, pe când cele tip cruce se vor afla la fiecare etaj în parte, pentru a putea lumina un singur etaj deodată.

Acum că ați aflat diferențele dintre diversele tipuri de întrerupătoare, continuăm cu menționarea funcțiilor acestora. Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie una cât mai intuitivă, modernă, poate chiar inteligentă. Acum, avem această posibilitate cu funcțiile precum senzorul de mișcare, temporizatorul sau lumina de control. Există întrerupătoare care dispun de senzor de mișcare, și anume, atunci când pășiți într-o cameră, acestea vor activa lumina automat. Când părăsiți camera, doar apăsați butonul pentru a o stinge. De asemenea, cele cu temporizator sunt un frate mai inteligent al întrerupătorului menționat anterior. La ce ne referim când spunem acest lucru? La faptul că dispune de un timer smart ce va simți că nu mai există mișcare în camera respectivă, după ce dumneavoastră ați părăsit-o, și astfel, va stinge lumina singur. Unele întrerupătoare de acest fel se pot controla și de la distanță printr-o aplicație dedicată, pentru a evita riscul de spargere a casei atunci când sunteți plecați cu familia în vacanță. Puteți aprinde și stinge lumina oricând doriți. Ultimul tip de întrerupător este cel cu lumină de control. Această funcție se caracterizează prin prezența unui led pe butoanele sau rotița întrerupătorului. Când afară este noapte, și de fel, vă este greu să găsiți întrerupătorul pe întuneric, lumina de control vă va face viața mai simplă datorită ledului roșu sau alb ce va fi aprins și vă va ajuta să vă orientați spre acesta. Veți putea zări întrerupătorul de pe perete cu mult mai multă ușurință decât înainte. Și o următoare mențiune, ce merită amintită înainte de încheiere, încadrează întrerupătoarele inteligente. Datorită evoluării tehnologiei, acum au apărut și dispozitive pentru aprins și stins lumina cu ecran tactil. Fiindcă majoritatea oamenilor dețin deja telefoane cu ecran touch screen, aceștia sunt familiarizați cu funcționalitățile disponibile. De aceea, utilitatea unui întrerupător tactil este una mare. Cu ajutorul său, veți putea seta intensitatea luminii, să o aprindeți și chiar să setați și un timp de stingere al acesteia din doar din câteva mișcări. Ce poate fi mai simplu și mai intuitiv pentru o casă la modă?

Am ajuns la final. Sperăm că articolul nostru v-a ajutat să vă orientați în materie de întrerupătoare. Dacă vă doriți să aveți o locuință în tonuri vintage, vă recomadăm dispozitivele clasice. Însă, dacă vă doriți să vă impresionați familia și prietenii cu cele mai noi invenții în materie de electricitate, vă recomandăm dispozitivele inteligente, sau cu ecran tactil. Răsfoiți și mediul online pentru o mai bună înțelegere a întregului subiect, și apoi, suntem siguri că veți reuși să faceți cea mai inspirată alegere.

Cum să alegeți un întrerupător adecvat nevoilor familiei?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava