Concert pascal
MOPAN Suceava

Există pe piața materialelor de finisare multe modalități de design a suprafețelor. Cu toate acestea, la fel ca în urmă cu mulți ani, tapetul este considerat cea mai comună opțiune. Nu și-a pierdut relevanța, în primul rând, datorită diferitelor nuanțe, modele și texturi, ce vă permit să creați un design interior cu adevărat original. Recent, pe rafturile magazinelor au început să apară activ tapet 3D sau fototapet. Acestea atrag atenția și sunt capabile să transforme orice cameră. Iată care sunt caracteristicile unui finisaj cu tapet, tipurile și ideile de decorare a pereților.

Care este diferența dintre tapet 3D și fototapet clasic? Este că, în această situație, producătorii de tapet folosesc o tehnologie specială, numită și efectul stereoscopic. Datorită lui, se obține acea senzație cum că imaginea de pe perete are cu adevărat profunzime. Astfel, tapetul obișnuit poate reprezenta pur și simplu o imagine realistă, în timp ce formatul 3D merge chiar mai departe și permite recrearea texturii ilustrației sau a fotografiei.

Procesul de producere a unui fototapet constă în mai multe etape. În primul rând, este selectată imaginea dorită și îi sunt setați parametrii. Apoi, o fotografie sau o ilustrație este introdusă într-un program special pentru computer, unde este procesat pentru a i se oferi realism. Abia după aceea, se alege materialul de tapet dorit și se imprimă cu fotografia dorită.

Avantajele unui tapet sunt numeroase, mai ales a unui fototapet. Acesta are un aspect atractiv și devine parte din întregul design al camerei. Deși puteți achiziționa diverse modele pentru casa dumneavostră direct online, există și posibilitatea de a realiza un tapet la comandă cu o ilustrație sau o fotografie ce vă aparține. Tapetul este, în sine, ușor de menținut și, dacă este rfabricat din vinil este și ușor de curățat. Un tapet 3D poate oferi spațialitate unei camere mici, făcând camera să pară mai mare și mai aerisită decât este.

Astăzi, producătorii oferă multe modele de tapet și fototapet. Acestea pot să redea o fotografie într-un mod cât mai realist. Datorită diversității, a devenit necesară clasificarea pentru fototapet. Pe baza materialului, se disting următoarele tipuri de tapet:

Tapetul din hârtie –  nu este doar ca mai ieftină variantă, ci și cea mai ecologică. Este perfect de utilizat pentru a dormitor sau camera copiilor.

Nețesut sau vinil – un astfel de tapet pentru pereți se va potrivi perfect într-o cameră cu umiditate ridicată (de exemplu, o bucătărie). Datorită tehnologiei de fabricație a suprafeței pânzei, nu este afectat de umiditate și murdărie.

De ceva timp, tapetul a început să capete popularitate în decorarea pereților. După ani de uitare, s-a întors și a durat foarte puțin ca acesta să devină o piesă de rezistență în decorarea oricărui tip de interior. Am văzut tapet în tot felul de spații și integrat în tot felul de stiluri decorative. Întotdeauna, cu culorile și modelele lor, sfârșesc prin a ne captiva. Nu numai că nu ne saturăm de această tendință, ci de fiecare dată o îndrăgim și mai mult, fie că e vorba despre un tapet simplu sau un fototapet complex, geometric sau realist. Tapetul permite crearea unor spații moderne, acordând o mare importanță peretelui sau zonei decorate cu fototapet, și impresionează prin eleganță, fără a cădea în excese. Este unul dintre acele elemente care, oriunde l-ați pune, nu va trece niciodată neobservat.

Indiferent dacă designerii au de-a face cu o cameră mică care are nevoie de modelul de tapet perfect, sau doresc doar să adauge un efect vizual special spațiului, modelele de fototapet pot fi ideale. Utilizarea detaliilor complicate, a umbririi și a efectelor de iluminare, face ca imaginea să pară că iese de pe perete. Cele mai versatile modele de fototapet sunt cele geometrice, fiind extrem de versatile și flexibile, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru orice cameră, fie că este vorba despre un dormitor cu dimensiuni reduse sau chiar un hol spațios și amplu.

Cum să alegi un tapet pentru designul casei tale, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava