Concert pascal
MOPAN Suceava

Perdelele și draperiile pot schimba aspectul oricărei camere, indiferent dacă optați pentru o țesătură neutră sau pentru o draperie cu imprimeu. Acestea adaugă o eleganță instantanee unui spațiu și pot chiar să facă o cameră să se simtă mai înaltă – dar totul depinde de modul în care le atârnați.

Deci, știți cum să atârnați o perdea? Dar cum să atârnați draperiile de la podea la tavan? Sau cât de sus să atârnați o tijă? Ce material ar trebui să utilizați? Ar trebui să alegeți draperii opace, fără căptușeală sau cele căptușite? Haideți să aflăm.

1. Atârnați-le cât mai sus

În special în încăperile cu tavane joase, asigurați-vă că vă atârnați tija de perdea cât mai sus posibil. Când perdelele pornesc din tavan, acest lucru accentuează înălțimea camerei și ajută la atragerea privirii în sus, creând iluzia unui tavan mai înalt.

Sunteți deja binecuvântați cu tavane înalte? În spațiile cu tavane înalte, o regulă bună este fie să atârnați tija de perdea de 15 până la 20 cm deasupra ramei ferestrei, fie la jumătatea distanței dintre rama ferestrei și tavan.

2. Atârnați-le cât mai larg

Când deschideți perdelele și draperiile, doriți ca panourile să atingă marginea exterioară a cadrului ferestrei, mai degrabă decât să acopere oricare dintre geamurile de sticlă. Acest truc simplu permite să treacă cantitatea maximă de lumină și are avantajul suplimentar de a face ferestrele să pară mai mari. Atârnați suporturile tijei de perdea la aproximativ 20 până la 30 cm dincolo de cadrul ferestrei, astfel încât atunci când perdelele cad natural, acestea nu vor bloca lumina.

3. Atârnați-le la lungimea potrivită

Alegeți perdele și draperiile pe o lungime care să atârne fie chiar deasupra podelei, fie doar să atingă podeaua. Puteți „bălți” perdelele de pe podea pentru un aspect mai luxos, boem – dar niciodată nu trebuie să vă atârnați perdelele și draperiile astfel încât acestea să plutească la mai mult de câțiva centimetri de podea.

4. Atârnați cantitatea potrivită de panouri

Când închideți perdelele, ar trebui să facă falduri, astfel încât acestea să nu pară plate. O modalitate ușoară de a determina de câte panouri veți avea nevoie este să înmulțiți lățimea ferestrelor cu 1,5 – aceasta este cantitatea minimă de lățime a panoului pe care doriți să o acoperiți. De exemplu, dacă fereastra dvs. are o lățime de 150 cm, veți avea nevoie de cel puțin 130 cm lățime. Majoritatea panourilor se încadrează între 120 și 140 cm, deci două panouri ar trebui să fie de ajuns.

5. Atârnați tipul potrivit de perdele și draperii

Nu sunteți sigur ce să alegeți dintre perdelele transparente, draperiile căptușite sau cele opace? Să le analizăm mai cu atenție:

  • Perdelele transparente sunt perfecte pentru când doriți un pic de intimitate, dar doriți totuși să intre cât mai multă lumină. Utilizate în mod obișnuit în spații de locuit, acestea sunt disponibile într-o varietate de materiale și pot avea, de asemenea, un model sau o textură subtilă. Atunci când cumpărați astfel de perdele, evitați materialele sintetice strălucitoare care tind să pară învechite – căutați țesături cu o textură mai naturală.
  • Draperiile căptușite oferă mult mai multă intimitate decât perdelele transparente, dar totuși filtrează lumina. Acestea sunt, de asemenea, opțiuni excelente, dacă sunteți îngrijorat de felul în care arată perdelele din exterior – în loc să vadă reversul țesăturii draperiilor, trecătorii vor vedea o căptușeală albă simplă.
  • Draperiile opace sunt o idee excelentă pentru dormitor. Acestea fie prezintă o căptușeală opacă (pentru a transforma o draperie obisnuita într-una opacă), fie prezintă fibre speciale țesute direct în draperie, pentru a bloca toată lumina. Pentru a maximiza caracteristicile de blocare a luminii acestor panouri, vă recomandăm să folosiți tije de perdea care sunt rotunjite la margini, astfel încât draperiile dvs. să poată înveli complet cadrul ferestrei atunci când sunt închise complet.

Indiferent dacă doriți să atârnați perdele și draperii în sufragerie, dormitor sau în altă parte, aceste tactici vă vor ajuta să o faceți ca un profesionist în cel mai scurt timp.

Cum să atârnați perdelele și draperiile ca un profesionist, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava