MOPAN Suceava

Majoritatea iubitorilor de animalute de companie se limiteaza la doar unul, din cauza fricii privind posibilitatea ca membrii blanosi existenti in familie sa nu ii accepte pe cei noi. Mitul “cainii urasc pisicile” trebuie sa ia sfarsit. Desi, daca sunt abordate cu atentie si beneficiaza de un mediu sigur, plin de afectiune si iubire, animalele, indiferent de rasa si specie, au sanse mari de a se accepta si chiar de a se imprieteni. 

Conform Tomitza.ro, animalutele de companie pot fi invatate sa practice o multime de activitati inconjurate de persoane si animale noi, fara frica unui posibil atac sau comportament violent. Pana la urma, daca poti sa ii oferi blanosului tau o vacanta la munte, in aer liber, il poti incuraja si sa imparta casa cu un alt animalut. 

Daca pisicuta ta este mai fricoasa din fire, sau catelusul mult prea vulcanic, pana cei doi se imprietenesc si incep sa isi respecte limitele, trebuie sa stabilesti niste reguli. Iata cum iti poti ajuta animalele sa se accepte reciproc:

Obisnuieste-i cu mirosul celuilalt 

Simtul olfactiv joaca cel mai important rol pentru animale. Cu ajutorul mirosului, acestia pot recunoaste siguranta, pericolul si chiar drumul spre casa. Este important ca animalutele sa fie obisnuite cu prezenta unui nou blanos in casa.

Incearca sa asezi obiecte precum hainele peste care s-a ghemuit pisicuta langa patul catelului sau in alte locuri pe care le frecventeaza, si invers. Chiar daca inca sunt separati, obisnuinta cu mirosul unul altuia ii va ajuta sa se acomodeze. 

Lasa-i sa interactioneze doar in prezenta ta 

Daca unul din ei este prea agresiv sau prea entuziasmat, lasa-i impreuna doar atunci cand esti si tu prezent. Chiar daca observi o usoara apropiere intre cei doi, este posibil ca lucrurile sa scape de sub control cand sunt lasati singuri. 

Daca pisicuta are o camera preferata, las-o acolo impreuna cu hrana si litiera pana ajungi acasa. Astfel, vei evita orice incident nedorit cu cei doi si ii vei ajuta sa se relaxeze, simtindu-si prezenta de la distanta. 

Asigura-le un spatiu sigur

O buna modalitate de a-i obisnui pe catei cu pisicute, indiferent de varsta, este de a le pune la dispozitie o cusca pe marimea lor. De cele mai multe ori, cateii sunt foarte entuziasmati si agitati atunci cand vad un animalut nou, chiar daca nu sunt violenti, ii pot speria pe blanosi. Lasa-l pe patrupedul energic in cusca cu gardulet si acoperis in timp ce pisicuta este libera. Aceasta va alege daca se simte confortabil sa se apropie si va avea siguranta de a pleca oricand isi doreste. 

Daca ai trecut deja de acest pas si vrei sa ii lasi pe amandoi liberi prin casa, asigura-te ca le oferi mustaciosilor un ansamblu de joaca pe perete. Acesta ii va proteja oricand simt un pericol din partea catelusului si le va oferi un spatiu sigur unde doar ei vor avea acces. 

Nu ii forta si ai rabdare 

Desi imprietenirea rapida este posibila in unele cazuri, de cele mai multe ori va fi nevoie de mai multe zile sau chiar saptamani pana cand blanosii se vor accepta reciproc. Nu ii forta si accepta orice iesire a pisicutelor. Daca acestea nu sunt inca pregatite pentru a-si petrece timpul in prezenta unui catelus, nu insista, cu timpul vor accepta. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava