MOPAN Suceava

Fundația HERA împreună cu Asociația Dăruiește Viață au predat săptămâna trecută către Consiliul Județean Brașov proiectul complet de arhitectură pentru spitalul modular ATI dedicat Covid-19 de la Brașov. (mai multe detalii aici https://www.facebook.com/fundatiaHERA/posts/128349695450566 )

Ieri a fost eliberată autorizația de construire, iar astăzi au fost marcați copacii (în număr de 18) ce urmează a fi tăiați în vederea pregătirii terenului.

Construcția va funcţiona pe perioada pandemiei ca secţie ATI exterioară spitalului preluând pacienţi critici. Secţia este formată din 27 paturi dispuse în 4 saloane, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie.

Se vor realiza fundaţii izolate de beton peste care se va amplasa o structură metalică ce va susţine ansamblul de containere. Instalaţiile de apă şi canalizare se vor realiza pe sub containere, iar instalaţiile electrice şi de tip HVAC pe deasupra.

Pe lângă spaţiul medical, se va realiza şi o platformă tehnică pe care se vor amplasa CTAurile şi chillerele. De asemena se va amenaja şi un spaţiu tehnic pentru reţelele de fluide medicale, precum și un grup electrogen.

Ca şi funcţiuni suport, în secţie se vor amenaja şi următoarele: laborator de analize medicale şi sterilizare.

La interior se vor folosi finisaje speciale pentru spaţii medicale, uşor de curăţat şi dezinfectat, rezistente la lovituri şi agenţi de curăţare agresivi.

Pacienţii care sunt aduşi pentru îngrijire în această secţie sunt pacienţi care au fost triaţi în triajul spitalului sau al altor spitale şi sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu Covid-19.

Pentru a ajunge în zona de lucru, personalul medical va trece prin zona de donning – unde se echipează cu echipamentul de protecţie specific conform cu protocolul epidemiologic. Pentru accesul în saloanele de pacienţi aceştia trec prin sas filtru dotat cu lavoar şi substanţe dezinfectante.

Pentru a ieşi din tură aceştia trec prin zona de doffing, unde îşi dau jos echipamentul de portecţie şi îl lasă în containere care vor fi preluate de personalul specializat şi duse în containerul de neutralizare. De aici trec prin duşuri, se dezinfectează şi apoi ajung în vestiar, unde se îmbracă cu hainele de stradă. La ieşirea din container trec printr-un tunel de dezinfecţie.

În vederea respectării valorilor limită admisibile de încărcare cu poluanți a apelor uzate deversate în rețeaua publică în strictă conformitate cu prevederile normativului NTPA-002, apele menajere vor fi trecute printr-o stație de pre-epurare compactă în vederea dezinfecției acestora.

Nu este cazul de afectare a mediului înconjurător. Prin lucrările propuse şi substanţele folosite în cadrul construcţiei aerul nu va fi viciat. Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava