Concert pascal
MOPAN Suceava

La începutul acestei luni la Câmpulung Moldovenesc s-a desfăşurat ediţia a XXVIII-a a „Cupei Bucovinei” la Radio Orientare. Competiţia a fost organizată de CSTA Suceava în colaborare cu Clubul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava.
Radio orientarea este o formă de întrecere sportivă în care se confruntă mai mulţi concurenţi sau echipe care trebuie să parcurgă, pe un teren necunoscut, cu ajutorul hărţii, busolei şi a unui receptor directiv un anumit traseu, în cel mai scurt timp posibil. Sportivii trebuie să aleagă traseul cel mai convenabil între aceste staîii de emisie (posturi de control).
Radio orientarea (ARDF-Amateur Radio Direction Finding) ca sport, este ramură a radioamatorismului, activitate coordonată de către Federaţia Română de Radioamatorism (FRR). Forul internaţional este Uniunea Internaționala a Radioamatorilor (IARU – International Amateur Radio Union).
De-a lungul existenţei sale, radio orientarea a purtat mai multe denumiri, cea mai cunoscuta fiind denumirea de „vânătoare de vulpi”. Acest sport pretinde o forma fizică excepţională şi o excelentă capacitate perceptiv- senzorială în vederea interpretării hărţii şi luării deciziilor adecvate într-un timp cât mai scurt. Sportul şi tehnica, atletismul şi inventivitatea, orientarea şi claritatea minţii sunt asocieri necesare pentru dezvoltarea armonioasă a personalităţii sportivului de radio orientare. Pentru a face performanţă,sportivul trebuie să fie deci un bun radioamator, atlet şi orientarist.
La ediţia a XXVIII-a a „Cupei Bucovinei” la Radio Orientare au participat aproximativ 40 de sportivi de la 7 echipe din judeţ şi din afara judeţului. Chiar daca vremea a fost potrivnică, cu ploi abundente, concursul s-a desfăşurat la standardele cerute de regulament.
Sportivii de la C.S.T.A Suceava pregătiţi de către instructor sportiv, ing. Tudurean Traian au obţinut rezultate de excepţie:
Rusu Antonia – categoria F 12 – locul I
Akyurek Aylin – categoria F 12 – locul II
Neniscu Miruna – categoria F 12 – locul III
Tătar Oana – categoria F 19 – locul I
Savin Ştefan – categoria M 12 – locul II
Găleanu Ştefan – categoria M 12 – locul III
Tudurean Adrian – categoria M 14 – locul I
Faltinschi Iulian – categoria M 14 – locul III
Boguş Tudor – categoria M  16 – locul I
Mereuţă Jenică – categoria M 40 – locul I
Menţionăm faptul că Tudurean Adrian este şi dublu campion naţional la probele de 3,5MHz si 144MHz la categoria M12 in anul 2012.
Următorul concurs, Campionatele Naţionale de Tineret (până la 16 ani) va fi la Băile Felix.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava