MOPAN Suceava
Galerie foto69 poze în acest set

Mai multe familii din municipiul Suceava care au împlinit 50 de de ani de căsătorie au fost sărbătorite de Primărie și Consiliul Local de Zilele Sucevei. Cuplurile de aur au primit de la primarul Ion Lungu pe scena amplasată în parcarea Iulius Mall diplome și buchete de flori și câte 400 de lei sumă stabilită în urma deciziei Consiliului Local. Primarul a ciocnit cu sărbătoriții și câte un pahar cu șampanie. ”Să-i aplaudăm pe acești oameni care sunt un model pentru orașul nostru. S-au sacrificat pentru orașul nostru, l-au construit în vremurile din urmă și sunt alături de noi și astăzi. Merită toată stima și considerația noastră”, a spus Lungu. El a ținut să amintească faptul că de din 2005 de când a inițiat acest proiecte au fost sărbătorite peste 1.500 de cupluri de aur.

Trei titluri de ”Cetățean de Onoare”

Tot duminică Ion Lungu a înmânat trei titluri de ”Cetățean de Onoare” și anume Cleopatrei Cabuz-doctor în ingineria microsistemelor, membră a Academiei Americane și instrumentiștilor Constantin Mândrișteanu și Leonard Zamă. ”Sunt onorată și îmi face o deosebită plăcere. Nimic nu este întâmplător. Este anul Centenarului și și îmi face o mare plăcere să spun că la Unirea Bucovinei cu Țara a participat și umn strămoș de-al meu. Stră-stră bunicul meu a fost membru al Comitetului de 50 de persoane din Cernăuți care a semnat Unirea Bucovinei cu Țara. Îmi pare bine că sunt aici și sper să pot constribui mai mult de acum încolo la înflorirea Sucevei”, a declarat Cabuz. ”Mă simt onorat să fiu în fața publicului sucevean. Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu. Vă mulțumesc din suflet”, a spus și Constantin Mândrișteanu vizibil emoționat.

Mesaje de la primarii din Bethleem și Soroca

Lângă primarul Ion Lungu s-au aflat delegația orașului Bethleem, condusă de primarul Anton Salman, a orașului Soroca, condusă de primarul Victor Său, precum și cele ale orașelor Cernăuți și Sosnowiec, reprezentate de către viceprimar. Primarii din Bethleem și Soroca au ținut să transmită și câte un scurt mesaj. ”Am venit să transmit un salut din partea orașului Bethleem din locurile sfinte locuitorilor orașului Suceava dar și celor ai României. La fel ca și locuitorii din Bethleem locuitorii din Suceava împărtășesc aceeași credință, credința creștină care a pornit din Bethleem. Ne dorim ca după înfrățirea pe care am încheiat-o cu Suceava să pornim o dezvoltare și o colaborare în toate domeniile. Mulțumesc primarului Ion Lungu că a acceptatși și-a dorit  această înfrățire. Mulțumesc pentru sprijinul acordat în păstrarea creștinismului”, a spus primarul de Bethleem.  ”Vă felicit pentru această sărbătoare frumoasă și mulțumesc că ați acceptat înfrățirea cu Soroca. Vom avea posibilitatea să colaborăm și să atragem cât mai multe investiții pentru crearea de condiții mai favorabile pentru locuitorii noștri. Vă doresc sănătate, bunăstare și să fie pace pe pământ”, a spus și primarul de Soroca.

Ludovic Orban prezent la Zilele Sucevei

La festivitățile de duminică de la Zilele Sucevei a fost prezent și liderul PNL, Ludovic Orban. El a venit însoțit de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și de parlamentarii liberali Dumitru Mihalescul, Ioan Bălan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu. Ion Lungu i-a mulțumit pentru prezență și l-a invitat să participe și la alte evenimente la Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava