Concert pascal
MOPAN Suceava

Un număr de 1.200 de copii sunt așteptați să participe la evenimentul sportiv “Autism 24h Marea Neagră”, care are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități. Evenimentul este organizat de către Centrul de Autism Marea Neagră, în parteneriat cu Asociația Medicover.

Startul la Cursa Copiilor va fi dat sâmbătă 04 mai, la ora 11, din Piațeta Perla – staţiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanţa de 1 kilometru. Copiii vor avea posibilitatea ca, la sfârșitul traseului de alergare de 1 km, să primească medalia evenimentului din partea organizatorilor.

Ne dorim să oferim copiilor un eveniment special de care să-și aducă aminte cu plăcere, în acest sens fiecare participant se va bucura de brățara oficială a evenimentului, numărul de concurs și medalie de finisher” declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Înscrierea și participarea copiilor la eveniment este gratuită, datorită parteneriatului existent cu Asociatia Medicover.

“Pentru noi, Asociația Medicover, o viață activă și atenția pentru sănătate sunt primordiale, majoritatea activităților noastre îndreptându-se în această direcție. Programul înCerc este unul din reperele importante în prevenția diabetului zaharat de tip 2 și în promovarea unui stil de viață sănătos, iar toate acțiunile de voluntariat pe care le întreprindem alături de organizații, care au grijă de copii, care au nevoie de suportul nostru, reprezintă un reper pentru noi. De aceea, ne-am bucurat încă de la început de posibilitatea parteneriatului cu Centrul Terapeutic Marea Neagră și suntem fericiți că putem aduce câteva clipe frumoase celor peste 1.200 de copii care vor participa la acest eveniment de excepție”, declară George Istrate, Director General al Asociației Medicover.

Spectacol artistic la Autism 24 h Marea Neagră

Imediat după terminarea Cursei Copiilor, toți copiii prezenți la eveniment se vor bucura de un spectacol artistic dedicat lor, care va fi organizat pe scena aflată în Piațeta Perla. De asemenea, în aceeași locație, vor fi organizate și alte activități special pentru copii: ateliere de face painting, modelaj baloane și activități de dans. În completarea spectacolului, Colegiul Național de Arte Regina Maria va oferi momente artistice cu cei mai talentați elevi ai acestei instituții de învățământ.

Școala poate realiza înscrierea echipei

“În momentul de față sunt ocupate aproape toate cele 1.200 de locuri oferite la cursa copiilor și am mai păstrat doar 20 de locuri care vor fi distribuite în dimineață competiției. Primim solicitări de participare la Cursa Copiilor din întreaga țară. Un efort deosebit este cel pe care îl fac 50 de copii care vin cu un autocar de la Slobozia, din cadrul Liceului de Arte ”Ionel Perlea”, pentru a lua startul la competiția noastră”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Școală cu prezența cea mai numeroasă în cadrul evenimentului este Școala Gimnazială nr. 39 Nicolae Tonitza”: “Sportul și mișcarea au reprezentat mereu un reper important în dezvoltarea elevilor din  cadrul Școlii “Nicolae Tonitza”. Proiectele Centrului de Autism Marea Neagră fac parte din sufletul școlii noastre și avem speranța ca toate instituțiile de învățământ din județul Constanța vor fi prezente la acest eveniment prin care să putem transmite un model de urmat și pentru alte județe din țară” declară Nicoleta Bercaru, directorul Școlii Nicolae Tonitza.

Robotul NAO – prezent la Cursa Copiilor

Evenimentul se va bucura de prezența celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de țări din întreagă lume, vorbește 22 de limbi de circulație internațională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenți vor putea pune întrebări, vor putea dansa sau interacționa în mod direct cu cei doi roboți NAO aflați în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava