Concert pascal
MOPAN Suceava

Curtea de Apel Suceava a decis eliberarea fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Cristinel Crețu din arest preventiv. În cursul zilei de astăzi, Curtea de Apel Suceava a decis respingerea, ca nefondată, a contestaţiei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împotriva încheierii deciziei Tribunalului Suceava, care în data de 2 august a hotărât punerea în libertate sub control judiciar a lui Cristinel Crețu. Soluția Curții de Apel Suceava este definitivă. Reamintim că Tribunalul Suceava a admis la începutul acestei luni cererea formulată de Cristinel Crețu pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai puţin restrictivă. Astfel, măsura arestării preventive a fost înlocuită cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a acestei încheieri. De asemenea, Tribunalul Suceava a dispus punerea în libertate a lui Cristinel Crețu, dacă nu este reţinut, deţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Potrivit prevederilor legale, pe durata măsurii controlului judiciar, Cristinel Crețu trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, în funcţie de stadiul în care se află cauza, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei și să se prezinte la Postul de Poliție al comunei Ipoteşti, care asigură supravegherea fostului vicepreședinte al CJ Suceava, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, Cristinel Crețu trebuie să nu depăşească limita teritorială a județelor Suceava și Iași, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să nu se apropie şi să nu comunice, pe nicio cale, direct sau indirect, cu martorii din acest proces, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit presupusele fapte, respectiv, de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și să nu intre în sediul acestei instituții.

Fostul vicepreședinte al CJ Suceava, Cristinel Crețu, a fost arestat la începutul lunii aprilie în urma unui flagrant. Procurorii DNA spun că Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit în decembrie 2020 o primă tranșă de 40.000 euro de la administratorul unei societăți comerciale. Este vorba despre administratorul „Autotehnorom”, Vasile Rîpan. Potrivit DNA, în perioada 16 – 29 martie 2022, Cristinel Crețu i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri încă 40.000 de euro. Pe 4 aprilie, procurorii DNA Cluj i-au făcut flagrant în timp ce primea cei 40.000 de euro mită, chiar în sediul Consiliului Județean Suceava.

Avocatul Ștefănoaia: ”Apărarea a arătat pe bună dreptate că perioada de 120 de zile aproape de arest preventiv este cea mai lungă perioadă de arest preventiv in practica post decembristă fiind depășit cu mult termenul rezonabil”

Avocatul Mihai Șfefănoaia a explicat că Parchetul DNA Suceava a invocat în susținerea admiterii contestației într-un mod generalist existența unui eventual pericol social pe care l-ar reprezenta schimbarea măsurii preventive în timp ce apărarea a arătat pe bună dreptate că perioada de 120 de zile aproape de arest preventiv este cea mai lungă perioadă de arest preventiv in practica post decembristă fiind depășit cu mult termenul rezonabil. ”Astăzi a avut loc judecarea contestației formulate de către DNA Suceava în dosarul 1672/86/2002 contestație prin care Parchetul cerea anularea încheierii de ședință prin care judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Suceava a dispus schimbarea măsuri preventive preventivă arestului preventiv în măsura mai puțin coercitivă a controlului judiciar. Soluția Curții de Apel Suceava după deliberare a fost de respingere a contestației formulate ca netemeinică reținând în mod corect și legal ceea ce judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a arătat clar că menținerea măsurii arestului preventiv pentru viitor adică în continuare este de natură să depășească pragul de necesitate și proporționalitate dintre scopul bunei desfășurării a procesului penal și gravitatea acuzațiilor. Prezenta pronunțare a Curții de Apel Suceava face ca încheierea de ședință a Tribunalului Suceava să fie definitivă rămânând ca pe parcursul camerei preliminare Parchetul să demonstreze că probatoriul administrat în care este obținut cu respectarea prevederilor legale iar în funcție de dinamica dosarului pe parcursul cercetării judecătorești în virtutea prezumției de nevinovăție acuzarea se demonstreze vinovăția acuzatului”, a declarat Ștefănoaia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava