MOPAN Suceava

Instituţiei Prefectului Suceava i s-a solicitat suspendarea din funcţie a primarului din Vicovu de Jos, Constantin Mutescu. Cererea a fost formulată de Curtea de Conturi a României, instituţie care a formulat deja o plângere penală pe numele primarului din această comună. în raportul pe anul 2011 al Curţii de Conturi se precizează că pentru primarul din Vicovu de Jos s-a cerut suspendarea din funcţie deoarece nu a luat măsuri „în vederea stabilirii întinderii prejudiciului şi recuperarea acestuia şi nu a prezentat motive temeinic justificate pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de Camera de Conturi Suceava”.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, acesta a confirmat faptul că a primit de la Curtea de Conturi a României o adresă în care este informat că a fost înaintată o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe numele lui Constantin Mutescu, şi i se solicită să îl suspende din funcţie pe primarul din Vicovu de Jos.

Sinescu a spus că în răspunsul pe care l-a trimis Curţii de Conturi a precizat că prefectul poate dispune prin ordin suspendarea unui primar doar în limitele articolului 71, aliniatele 1 şi 2 din legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. La acest articol se spune că mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Florin Sinescu a explicat că potrivit legii, în situaţia în care se ia măsura arestării preventive, aceasta se comună de îndată prefectului de către instanţă. După comunicare, prefectul trebuie să emită un ordin de suspendare în funcţie a primarului aflat în această situaţie în maxim 48 de ore. Florin Sinescu a arătat că după ce a trimis această adresă Curţii de Conturi, în care se explică procedura în care poate fi suspendat mandatul unui primar, această instituţie revine cu o altă adresă, prin care solicită din nou suspendarea lui Constantin Mutescu.

Sinescu a mai arătat că a solicitat o opinie cu privire la această problemă şi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. El a arătat că ministerul a confirmat că punctul de vedere al Prefecturii a fost corect.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava