MOPAN Suceava

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a consiliat Mitiska REIM la vânzarea unei proprietăți din Braşov catre retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, care îşi continuă astfel planurile de expansiune pe piaţa locală.

Mitiska, un investitor belgian specializat în dezvoltarea și administrarea de parcuri de retail, deține pe piața locală 21 de proiecte operaționale. Proprietatea din Brașov, care a fost ocupată de un magazin Praktiker, este compusă dintr-o clădire de circa 7.500 mp și un teren de aproximativ 2 hectare și nu reprezentă un activ esențial în portofoliul companiei.

Cu o rețea formată din 18 magazine, Leroy Merlin este unul dintre cei mai mari și mai dinamici jucători din piață locală de bricolaj. Retailerul este prezent în Brașov printr-un magazin situat în zona de nord a orașului, iar prin deschiderea celui de-al doilea magazin în proprietatea recent achiziționată, Leroy Merlin își va putea deservi mai ușor clienții din zona de sud a orașului, precum și pe cei din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Alecsandra Atanasiu, Transaction Support Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox: „Ne bucurăm că am putut asista vânzătorul să finalizeze această tranzacție într-o perioadă cu multe provocări în piața imobiliară. Această tranzacție dovedeşte faptul că piața imobiliară este în continuare activă și există un interes ridicat din partea investitorilor de a-și consolida portofoliul de active în România.”

Această tranzacție reprezintă cel de-al treilea mandat major de vânzare finalizat de Cushman & Wakefield Echinox în perioada pandemiei, compania acoperind astfel cele trei mari segmente ale pieței imobiliare: industrial (prin vânzarea parcului Equest Logistics Center), birouri (vânzarea Floreasca Park) și retail (Praktiker Brașov).

Leroy Merlin, parte a grupului ADEO, deține peste 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud. Cele 18 magazine ale brandului Leroy Merlin, cu peste 2.500 de angajați, oferă produse dedicate pentru construcția, întreținerea, renovarea și decorarea locuințelor şi opțiuni unice pe piața de bricolaj și construcții din România. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.leroymerlin.ro

Fondată în 2012, Mitiska REIM este filiala grupului Mitiska specializat în administrarea investițiilor imobiliare. Fondul de investiții Mitiska are peste 30 de ani de experiență în investiții de capital privat în sectorul de retail și este prezent în Belgia, Olanda, Germania, Franța, Cehia, Polonia, Portugalia, Spania, Serbia și România.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară de top pe piaţa locală şi afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent. Echipa de peste 60 de profesioniști și colaboratori oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cwechinox.com

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 53.000 de angajați în peste 60 de țări, ajută chiriașii, proprietarii și investitorii în optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 8,8 miliarde de euro, serviciile principale ale companiei sunt: consultanță în gestionarea activelor şi investițiilor, piețe de capital, închirieri, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, servicii de proiect și evaluare. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cushmanwakefield.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava