Concert pascal
MOPAN Suceava

DA pentru carieră: ateliere pentru elevii de gimnaziu și liceu, profiluri vocaționale personalizate și o “bibliotecă vie”.

Asociația Alma Klara din Iași va implementa, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională IAȘI, proiectul DA pentru carieră. Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul anual de finanțare în baza Legii 350/2005 pentru finantarea societății civile (2021) și se va desfășura în perioada 27 septembrie-15 decembrie 2021.

Proiectul vizează desfășurarea unor ateliere non-formale de consiliere pentru carieră în rândul elevilor de gimnaziu și liceu din școlile ieșene. Aceste ateliere practice vor viza identificarea profilului socio-profesional și a modurilor de utilizare a resurselor personale în explorarea alternativelor și planificarea cariere vor contura prilejul unor discuții. Un alt aspect important legat de aceste activități este faptul că fiecare beneficiar (adolescent) și părinții acestora vor putea primi, la cerere, pe baza probelor psihologice și de orientare vocațională administrate, un profil personal vocațional detaliat, personalizat, esențial în evaluarea viitorilor pași în carieră.

“Adolescența este perioada marilor întrebări cu privire la carieră, o perioadă în care prezența unor modele eficiente, responsabile și autentice este esențială. Proiectul nostru propune două direcții principale: 1) Autocunoaștere – identificarea și înțelegerea caracteristicilor personale relevante pentru orientarea în carieră (cunoașterea intereselor, abilităților, valorilor, caracteristicilor de personalitate și conturarea profilului vocațional; și 2) Explorarea alternativelor de carieră – luarea deciziilor cu privire la carieră (identificarea, explorarea și evaluarea alternativelor, având ca rezultat: alegerea unei ocupații, alegerea unui traseu educațional). Ne dorim un format interactiv, care să utilizeze, pe de o parte experiența și instrumentarul psihologic al unei echipe cu experiență în acest sens, iar, pe de altă parte, crearea unui cadru în care elevii să obțină informații reale, autentice și responsabile de la modele profesionale din domenii variate precum aviație, educație, mass-media (jurnalism), resurse umane, IT, medicină, sectorul juridic sau învățământ”, au declarat reprezentanții Asociației.

Mai multe detalii despre proiectul Da pentru carieră se regăsesc pe pe https://www.facebook.com/Asociatia-ALMA-KLARA-101024118741495.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava