Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ar fi vrut să se bucure de vestea transferului parcului Șipote către primărie, însă a spus că este mai mult îngrijorat de planul de amenajare a acestuia propus de primarul Ion Lungu. „Chiar voiam sa mă bucur de vestea ca parcul Șipote a fost transferat în proprietatea orașului nostru. Este o veste bună și avem nevoie de astfel de vești, mai ales după primăvara și vara pe care am avut-o aici în Suceava.  Bucuria a fost scurtă pentru că la scurt timp am auzit și planurile echipei domnului Lungu pentru parcul Șipote. Și m-am întristat”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a spus că transferul este clar o mișcare electorală, adăugând că „ar trebui să fim naivi să credem că e altfel”. „Dar trecem peste aspectul asta, ne-am obișnuit deja cu îngrășatul porcului în ajun cu aceasta administrație. Îngrijorarea mea vine de la modul în care s-a venit cu planul de refacere a parcului. Dintr-o data a apărut un plan, schițe, suma de 3,7 milioane de Euro și toate detaliile despre cum sa arate parcul. Este un mod de lucru autocrat, impus, unilateral – un mod de lucru în care nu avem discuții deschise despre acest proiect, în care sucevenii nu sunt consultați în legătură cu acest aspect, în care nu avem șansa de a aduce la aceeași masă cele mai bune idei posibile pentru acest parc, sa începem conversații cu cei mai buni arhitecți din domeniu, sa facem un concurs de idei, sa conectam școlile de profil la acest proiect și multe multe alte mișcări care pot face acest proiect sa fie cu adevărat al Sucevei și a sucevenilor. Pentru ca parcul este al nostru al sucevenilor, nu al administrației Lungu”, a spus candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

Dan Ioan Cușnir a mai adăugat că îngrijorarea sa vine și de la faptul că actualul primar și echipa lui au uitat că de fapt trebuie să lucreze pentru suceveni și pentru comunitate.

„Dacă vrem să facem un parc pentru toți sucevenii, trebuie sa gândim un pic lucrurile, să vorbim, să dam oportunitatea și spațiul în care ei să poată spune ce și cum își doresc, să angrenam specialiști în tot acest proces, să fim creativi și în același timp eficienți, să respectam principiile de urbanism și așa mai departe. Să conectam cele doua elemente – nevoia suceveanului de la acel parc și specialiștii care pot pune asta în practica. Suceava lui Ion Lungu a picat examenul de urbanism. De asemenea, îngrijorarea vine de la faptul ca există un comportament cu care ei se laudă, că ei știu mai bine ce are nevoie Suceava, că ei știu mai bine cum trebuie să arate acest parc, că ei iau decizii pentru ce ii place și ce nu ii place suceveanului. Aceasta trufie, aer de superioritate și desconsiderare a preferințelor cetățenilor sunt ca o boala. O boală care tot mănâncă din orașul nostru frumos. Îngrijorarea mea vine de la faptul că de 16 ani așa s-au făcut toate proiectele majore ale Sucevei – nu avem un parc industrial, un incubator de afaceri, locuri de muncă bine plătite, transport civilizat, un parc cu care sa ne lăudăm, o sala de sport, un stadion, un centru de agrement atractiv, un patinoar acoperit, administrația Lungu a acționat exact ca în cazul parcului Șipote. Îngrijorarea mea va trece în 14 zile, pe 27 septembrie și începem sa construim lucruri de care sa fim mândri aici în Suceava noastră”, a mai spus Cușnir.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava