MOPAN Suceava

Pentru ca ieri, de Ziua Internationala de Comemorare a Holocaustului, am fost plecat din tara si nu mi-am putut exprima gandurile si compasiunea fata de cei care au murit si au suferit in lagarele de exterminare naziste, doresc ca astazi sa transmit un mesaj despre trecut, dar cu gandul la viitor.
Pe 27 ianuarie s-au implinit 68 de ani de la momentul cand lagarul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat, punandu-se astfel capat unui genocid inimaginabil, care a lasat o rana adanca in istoria noastra europeana. Asemenea acte ingrozitoare ilustreaza cat de mult rau pot face oamenii atunci cand sunt orbiti de ideologii pervertite, corupte de ura si intoleranta.
Comemorarea victimelor Holocaustului trebuie sa ne sensibilizeze fata de tragedia si suferinta a milioane de oameni, dar in aceeasi masura, sa ne responsabilizeze si sa ne oblige sa respingem cu fermitate orice manifestari xenofobe.
Rememorarea acestor evenimente, educarea tinerilor in spiritul tolerantei si cunoasterea corecta a istoriei trebuie sa fie obiective cardinale pentru orice societate, astfel incat asemenea orori sa nu mai aiba loc niciodata.
Am vizitat muzeul Holocaustului de la Washington, am citit documente despre realitatile crude ale Holocaustului si am discutat cu organizatii importante din Romania si din lume. Desi ceea ce am vazut si am aflat reprezinta doar o modesta imagine a ceea ce s-a petrecut cu adevarat, a fost o experienta care ma va marca toata viata.
Tocmai de aceea, imi exprim deplina compasiune fata de victimele si familiile celor care au avut atat de mult de suferit de pe urma regimului nazist si raman implicat cu hotarare in demersurile privind combaterea antisemitismului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava