Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăriile sucevene care fac parte din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” ar putea să scape de povara plății ratelor și dobânzilor la creditul contractat pentru acest proiect, în condițiile în care nu beneficiază de investițiile care ar fi trebuit să se realizeze pe componenta de gaz metan. Anunțul a fost făcut de senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, care a declarat că a avut o întrevedere cu ministrul finanțelor, Florin Cîțu, prezentându-i acestuia problemele cu care se confruntă primăriile sucevene din acest proiect. „I-am explicat necesitatea asigurării sumelor pentru ratele și dobânzile pentru acest credit, în special pe componenta de gaz. În aproape 56 de localități din județ, aceste investiții în rețele de gaz metan nu mai sunt la primării, având în vedere că proiectul a fost transferat către Transgaz, însă administrațiile locale continuă să plătească pentru acel credit”, a declarat Cadariu. El a mai spus că sumele care ar trebui asigurate de la bugetul de stat nu ar fi exagerat de mari, în condițiile în care o tranșă de plată pentru toate localitățile ar fi de aproximativ 650.000 de euro, iar dobânda aferentă ar fi de 300.000 de euro. „În condițiile în care sunt două tranșe anuale de plată, suma total pentru anul 2020 ar fi de două milioane de euro. Și am primit promisiuni de la ministrul finanțelor că sumele vor fi incluse în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2020”, a declarat senatorul PNL de Suceava.
El a mai adăugat că un alt proiect prioritar pentru județul Suceava discutat cu ministrul de finanțe a fost cel al modernizării vămii Siret. „Aici există un proiect cu finanțare europeană, pentru care este nevoie de o cofinanțare din partea Guvernului. Și trebuie spus că fostul Guvern PSD nu a vrut să asigure acestă cofinanțare. Din acest motiv, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va fi prezent la București, pentru a debloca acest proiect de modernizare a Punctului Vamal Siret”, a precizat Daniel Cadariu.
Nu în ultimul rând, el a amintit că de când PNL a preluat guvernare s-a reușit rezolvarea unei alte probleme importante din județ, respectiv deblocarea proiectului de termoficare din Vatra Dornei. „Prin eforturi susținute, în special ale doamnei deputat Angelica Fădor, a fost emis ordinul interministerial prin care se pot vira sumele de bani pentru lucrările realizate la Vatra Dornei pentru modernizarea sistemului de termoficare și pentru asigurarea agentului termic”, a declarat Cadariu. El a amintit că și Consiliul Județean Suceava a asigurat o sumă de bani pentru ca populația din Vatra Dornei să poată primi agent termic încă de la începutul acestei ierni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava