MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, a declarat că actualul Guvern PNL a demonstrat, odată în plus, că are și grija românilor care locuiesc în zone izolate. Constantin Daniel Cadariu a precizat că Executivul a creat un program special pentru ca locuitorii din zonele izolate să aibă canalizare, așa cum președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a creat, când a fost ministru al agriculturii, programe pentru micii fermieri din zona de munte pentru achiziția de utilaje.

„Salut demersul Guvernului PNL de a opera modificări legislative pentru ca și locuitorii din zonele izolate, precum cele montane, să poată beneficia de canalizare printr-un program special. După cum se știe, în perioada în care  Gheorghe Flutur a fost ministru al agriculturii, au fost  promovate programe speciale în sprijinul micilor fermieri din zona de munte prin care aceștia au putut beneficia de diverse instalații  și utilaje necesare în desfășurarea activităților”, a precizat senatorul liberal sucevean. El a arătat că Guvernul PNL a emis o Ordonanță de Urgență, nr. 172/2020, care a modificat unele acte normative astfel încât să dea posibilitatea unităților administrativ-teritoriale, care nu pot înființa, organiza și gestiona serviciul public de canalizare pentru o parte din localitățile componente, să înființeze serviciul public inteligent alternativ pentru procesarea apelor uzate.

„Concret, localitățile vor avea acces la fonduri europene pentru achiziționarea de fose septice, mini-stații de epurare și mijloace de transport a apelor uzate necesare localităților izolate, care sunt într-un număr însemnat și în județul Suceava.

După ce în perioada în care a fost ministru președintele Flutur a avut grijă de zona de munte introducând programe speciale de susținere a micilor fermieri cu tancuri de răcirea laptelui, motocositoare și instalații de muls, iată că Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are și grija românilor din localitățile izolate. Mai ales în zona de munte se pretează acest lucru acolo unde relieful nu permite conectarea integrală a tuturor caselor  dintr-o comună sau dintr-un areal datorită diferențelor de nivel”, a explicat Constantin Daniel Cadariu. El a adăugat că acum, prin acest act normativ, se permite autorităților locale să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea instalațiilor și utilajelor necesare colectării și prelucrării apelor uzate, necesare localităților izolate, în special a celor din zonele montane.

„Chiar și în perioada de pandemie Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are grija tuturor românilor, nu numai a celor din zonele de câmpie acolo unde sunt concentrări de populație și de votanți pe areale mici”, a încheiat senatorul liberal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava