MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, a declarat că proiectul de rectificare bugetară publicat recent de Ministerul Finanțelor Publice confirmă faptul că PSD „fură” cu nerușinare învățământul românesc. „Se confirmă, PSD <fură> cu neruşinare învățământul românesc, fură de la elevii din România. Și acest lucru este confirmat de faptul că Ministerul Educației a fost <prăduit> cu peste un miliard de lei”, a declarat Constantin Daniel Cadariu. El a arătat că din proiectul de rectificare bugetară se poate observa că au fost diminuate creditele bugetare ale ordonatorilor principali de credite. Astfel, senatorul PNL a spus că la Ministerul Educației Naționale creditele bugetare au fost diminuate cu suma de 1,03 miliarde de lei.
Daniel Cadariu a amintit că recent a criticat Guvernul României pentru lipsa de implicare în rezolvarea problemei școlilor care încă mai au toaletele în curte, subliniind că „promisiunile urât mirositoare ale PSD” au rămas la acest stadiu. El consideră că reducerea fondurilor la Ministerul Educației Naționale va afecta grav inclusiv acest program de dotare a școlilor cu grupuri sanitare. „Grupurile sanitare promise nu se mai regăsesc acum nici pe hârtie. Rămâne doar senzația unor promisiuni de campanie ale PSD, urât mirositoare. În județul Suceava mai sunt 217 de școli care au toalete în fundul curții, ocupând astfel un nedorit loc doi pe țară. Este incredibilă argumentația pentru această finanțare redusă. Ne întrebam de ce așa puține școli au fost acceptate la finanțare. Am aflat că s-au luat în considerare, cu prioritate, școlile care vor funcționa în anii care vin!? Așadar, să înțelegem că au de gând să închidă zeci de școli și grădinițe în județul Suceava?”, a mai declarat Daniel Cadariu.
În aceste condiții, el a atras atenția că subfinanțarea educației poate să conducă și la închiderea unor unități școlare.
Senatorul PNL de Suceava consideră că aceste probleme se vor putea rezolva doar dacă PSD va pleca de la guvernare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava