Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a criticat Guvernul României pentru lipsa de implicare în rezolvarea problemei școlilor care încă mai au toaletele în curte, subliniind că „promisiunile urât mirositoare ale PSD” au rămas la acest stadiu.

„Guvernul PSD pedepsește din nou județul Suceava. Rea-voința, minciunile și incompetența guvernării PSD lovește fără milă și în școala suceveană”, a spus Daniel Cadariu. El a amintit că ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat în campania electorală, chiar din sediul PSD Suceava, că 76 de unități școlare din județul Suceava vor primi fonduri pentru amenajarea de grupuri sanitare în sisteme modulare, tip containere. „Spunea chiar că a venit cu lista la dumneaei. Totuși, de ce doar 76 școli au fost selectate și puse pe o listă, în condițiile în care Inspectoratul Școlar Județean Suceava anunța la începutul anului că a trimis la Ministerul Educației o listă cu 106  unități școlare aflate în această situație?”, a declarat senatorul liberal sucevean. El a adăugat că și ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, anunța la începutul anului, lucru reiterat de dumnealui în campanie electorală la Suceava, că toate școlile care au toalete în curte vor fi dotate cu containere moderne, cu baie.

„Se promitea ca pentru toate cele circa 1.400 de școli din țară care au în prezent toaletele în curte se vor aloca fonduri astfel încât, până la finalul anului, este obligatoriu ca situația să fie remediată. Anunța chiar un program care trebuia lansat imediat. Trecând peste superficialitatea soluției alese, este greu de înțeles ce s-a întâmplat ca de la 106 cereri, un număr oricum mult sub necesarul de 217, s-a ajuns la 29 containere, și acestea doar pe listă. Grupurile sanitare promise nu se mai regăsesc acum nici pe hârtie. Rămâne doar senzația unor promisiuni de campanie ale PSD, urât mirositoare. În județul Suceava mai sunt 217 de școli care au toalete în fundul curții, ocupând astfel  un nedorit loc doi pe țară. Incredibilă argumentația pentru această finanțare redusă. Ne întrebam de ce așa puține școli au fost acceptate la finanțare. Am aflat că s-au luat în considerare, cu prioritate, școlile care vor funcționa în anii care vin!?  Așadar, să înțelegem că au de gând să închidă zeci de școli și grădinițe în județul Suceava?”, a mai spus Daniel Cadariu.

Senatorul liberal sucevean a adăugat că purtătorul de cuvânt al PSD Suceava se lauda recent cu „(NE)realizările” Guvernului PSD care, cică, ar continua implementarea măsurilor asumate.
„Dacă în acest mod sunt prezentate lucrurile atunci e clar, guvernarea PSD este hotărâtă să facă mai mult decât #nimic în județul Suceava, să continue izolarea și blocarea județului. Iar lucrurile nu se vor remedia decât odată cu plecare PSD de la guvernare”, a încheiat senatorul PNL de Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava