MOPAN Suceava

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, vicepreşedinte al PNL Suceava, a criticat ieri înc adrul unei conferinţe de presă declaraţiile unor lideri suceveni ai PSD cu privire la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Daniel Cadariu a precizat că în ultima perioadă a observat că unii lideri PSD Suceava „tot reîncălzesc o cirbă făcută de domniile lor, proiectul <utilităţi şi mediu>, care s-a dovedit o ciorbă toxică, chiar criminală”. Cadariu a precizat că actuala conducere PSD se face că uită faptul că „bomba cu efect întârziat” care este proiectul „Utilităţi şi mediu” a fost pusă „la temelia judeţului Suceava” în urmă cu mai mult de 10 ani, când social democraţii şi conducerea de la vremea respectivă a Cosniliului Judeţean „a păcălit” 61 de primării să fac parte dintr-un proiect prin care trebuiau construite magistrale de gaz, „ceea ce în realitate reprezenta monopol de stat”. Daniel cadariu a explicat că acest proiect trebuia terminal la finalul anului 2007, cel puţin pe investiţiile pentru gaz metan, însă ulterior contractul de execuţie a lucrărilor a fost anulat de fosta conducere a CJ Suceava când erau realizate doar 50% din lucrări.

„Se ştie că la vremea respectivă au fost probleme cu acele calamităţi din anul 2006, plus că a crescut preţul la metal, iar în cele din urmă s-a ajuns la anularea contractului. Şi chiar dacă se finaliza contractul pe componenta de gaz, cele 61 de localităţi nu puteau beneficia de investiţii, pentru că era vorba de o magistrală, motiv pentru care mai trebuia un proiect pentru reţele de distribuţie a gazului”, a spus fostul vicepreşedinte al CJ Suceava.

El a mai atras atenţia că prin includerea în acest proiect, 61 de primării sucevene sunt în pragul falimentului, iar „cap de listă” este primăria din Câmpulung Moldovenesc, căreia i-au fost reţinute importante sume de bani pentru ratele la creditul contractat pentru acest proiect.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava