MOPAN Suceava

Subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a anunțat că începând de astăzi, 8 februarie 2021, în prezența expertului tehnic din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Lucian Biru, a început recepția pachetelor de alimente din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Daniel Prorociuc a spus că pentru județul Suceava fiind alocate un număr de 60.922 de pachete.

El a arătat că pachetele alimentare conțin făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Subprefectul a precizat că în cursul acestei zile au fost recepționate un număr de 12.521 pachete de alimente în localitățile Boroaia, Drăgușeni, Bogdănești, Râșca, Vadu Moldovei, Liteni, Dolhești, Forăști, Dolhasca, Preutești, Baia, Fântâna Mare, Fălticeni, Hârtop și Vulturești, urmând ca activitatea să continue și în zilele următoare în restul localităților din județ.

„Facem precizarea că după finalizarea recepției în toate UAT-urile din județ va începe și distribuția pachetelor de alimente, în paralel cu cele de igienă care deja se distribuie, către primele două categorii de beneficiari așa cum sunt definiți în conținutul Ordonanței de Urgență nr. 84/2020, adică pentru familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a explicat Daniel Prorociuc.

În ceea ce privește pachetele de igienă, el a spus că până astăzi au fost distribuite către beneficiarii finali aproximativ 44% din totalul pachetelor alocate județului nostru. „Procesul de distribuire va continua până în data de 10 martie 2021 pentru beneficiarii de pe listele inițiale, iar în perioada 11-25 martie 2021, pentru persoanele de pe listele suplimentare, întocmite și asumate de către primar sau de către reprezentantul acestuia”, a mai declarat subprefectul județului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava