Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultimele luni membrii cluster ului DFC au continuat să exploreze modalitățile prin care pot să descifreze și să se adapteze la noile tendințe ale pieței în contextul pandemiei globale. S-au purtat discuții în această direcție cu Workspace Studio, firmă devenită recent membră a cluster ului, care este specializată în comerțul cu mobilier de birou, precum și cu profesorii și studenții din cadrul Institutului de Arhitectură Ion Mincu.

“O concluzie importantă a acestor discuții este că cel puțin o parte din forța de muncă, atât manageri cât și salariați, vor continua să lucreze de acasă, indiferent de atenuarea sau dispariția pandemiei, pentru că au descoperit că lucrul la distanță este eficient în afaceri. O altă concluzie este că, în mod similar cu producătorii, și o parte din populație vă menține distanțarea socială. În calitate de consumatori, vom prefera produsele ecologice și cele cu impact direct pozitiv asupra mediului pentru că am observat cu toții stând în case că aerul pe care îl respirăm e mai bun dacă reducem activitățile cu impact negativ asupra mediului. Ecosistemul inovativ creat de USH Pro Business are forță tocmai prin conectarea clusterelor și rețelelor pro-antreprenoriat inovativ, dezvoltate în ultimii 5 ani, care cuprind: utilizatori, designeri, producători, oameni de marketing și vânzători, specialiști în tehnologii digitale, cercetători, mediul academic dincolo de instituțiile pe care le reprezintă”, a declarat Costin Lianu, Director General USH Pro Business, organizatorul evenimentului.

“Spațiul de lucru va suferi modificări pe măsură ce vom lucra mai mult de acasă. De 15 ani lucrez în domeniu mobilei de birou și pot spune că tele-workingul era deja prezent și înainte dar tendința se va intensifica. Din păcate, vor valorifica aceste avantaje numai acele firme, puține la număr în România, care au inovat, s-au adaptat și ies mai repede pe piață la costuri atractive și calitate bună”, a declarat Alexandru Horațiu Didea, Managerul firmei Workspace Studio.

Mediul academic și studenții de la Facultatea de Arhitectură explorează în prezent soluții de redefinire a spațiilor de lucru, de locuință și exterioare, față de noile preferințe ale consumatorilor. Aceste spații vor parcurge transformări pe care împreună cu producătorii le urmărim atent. “Cluster ul va organiza un nou concurs dedicat creativității și inovării în industria mobile care să vizeze tocmai aceste noi preocupări de a satisface nevoile de reinventare a spațiului ambiental”, a declarat Gabriel Năfureanu, Președintele Danube Furniture Cluster.

După ce am trecut cu toții prin experiență intensă a izolării la domiciliu, a trebuit să găsim soluții și să adaptăm ce aveam în locuință pentru noile activități – lucrul de acasă, scoală online, conviețuirea continuă, fără pauze. Acum, când începem să reluăm activitatea, ce ar trebui să preluăm și să fructificăm din această experiență?

Câteva idei în explorarea oportunităților deschise în această perioadă ni le-a oferit în cadrul dezbaterilor doamna conf. dr. arh. Carmen Dumitrescu de la Institutul de Arhitectură Ion Mincu: reorganizarea spațiului locuinței pentru a facilita conviețuirea în condiții de lucru de acasă, scoală online, coabitarea între generații, adaptarea pieselor de mobilier deja existente, soluții de reinterpretare sau transformare a unor piese de mobilier existente în locuință, soluții de distanțare socială – aici designerii au deja propuneri, care vor deveni operaționale prin concretizarea în piese noi de mobilier, multifuncționale, adaptabile nevoilor specifice. Dânsa sugerează totodată să pornim de la principiile dezvoltării durabile și respectului față de mediu: reciclare, folosirea materialelor și tehnologiilor fără impact negativ asupra omului și mediului natural, multifuncționalitate și creație.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava