MOPAN Suceava

De astăzi, județul Suceava va dispune, 24 de ore din 24, de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. Operaționalizarea echipajului SMURD TIM, în program non-stop, a fost posibilă, în principal, datorită aportului unor medici rezidenți în medicină de urgență, din cadrul Unității de Primire Urgențe Iași.

Echipajul care intervine pe această ambulanță este compus din doi pompieri paramedici, un medic urgentist (sau un rezident în medicină de urgență anul 4 sau 5) și un asistent medical. Ambulanța SMURD TIM intervine cu prioritate la cazurile critice, la accidentele rutiere grave sau la persoanele aflate în stare de inconștiență.

”Menționăm faptul că operaționalizarea echipajelor SMURD în județul nostru, încă din anul 2008 (SMURD TIM în anul 2013), a reprezentat o nouă și importantă etapă în diversificarea misiunilor încredințate Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. De asemenea, dacă la începutul procesului de operaționalizare a echipajelor SMURD, în județ, ISU Suceava dispunea de numai 61 de subofițeri pompieri cu pregătire paramedicală, în prezent, numărul acestora a ajuns la 249. Dintre aceștia, 63 au absolvit și cursurile modulului de extindere a competențelor de prim ajutor calificat”, a spus Găleată.

În altă ordine de idei, cetățenii județului Suceava beneficiază, în prezent, de intervenția a 10 echipaje de prim ajutor calificat (ambulanțe SMURD B2), un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (ambulanță SMURD C1) și un echipaj care încadrează Autospeciala pentru Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM).

De astăzi, județul Suceava va dispune, 24 de ore din 24, de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava