Concert pascal
MOPAN Suceava

Dorna Medical,  în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Suceava, demarează o nouă campanie de sânge pe 23 noiembrie, în penultima sâmbătă din luna curentă. Locul de desfășurare va fi laboratorul clinic din Vatra Dornei, situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 28-30. În prealabil, pentru a eficientiza întreaga acțiune și pentru a evita suprapuneri și timpi de așteptare prelungiți, este necesară o programare la numărul de telefon: 0230  372  746 sau la Triaj laborator.
Aveți posibilitatea de a opta pentru un interval orar între 9.00 și 17.00. Puteți dona dacă: aveți între 18-60 de ani, aveți peste 50 de kg, nu ați consumat alcool și grăsimi cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, nu ați suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, veți primi tichete de masă de la angajator! În plus, nu trebuie să omiteți faptul că donatorii beneficiază GRATUIT de analize de sânge (hemoleucogramă, Rh, grupă sanguină, hepatitele B și C, HIV, HTLV – leucemie, test sifilis), investigații care în alt context sunt contracost.

Alte beneficii ale donării de sânge

Dacă nu știați, donarea de sânge are numeroase beneficii asupra stării dumneavostră de sănătate. Puteți reduce riscul de boli cardiovasculare și riscul de cancer și, în același timp, o donare de sânge este echivalentă a trei vieți salvate. În plus, nu omiteți faptul că și dvs. puteți să aveți nevoie, la un moment dat, de o transfuzie de sânge.
Dacă încă aveți dubii în legătură cu faptul că ar trebui să donați sânge, rețineți că, făcând acest gest, nu doar că îi ajutați pe alții, dar faceți și ceva important pentru sănătatea dvs.

Care sunt beneficiile donării de sânge?

Potrivit studiilor publicate în Jurnalul American de Epidemiologie (American Journal of Epidemiology), donatorii de sânge au cu 33% mai puține șanse să sufere de o boală cardiovasculară și au cu 88% mai puține șanse să sufere un infarct miocardic. La fiecare donare, se recoltează aproximativ 450 mililitri de sânge, care vor fi folosiți pentru pacienții internați în spitalele din România, a căror viață depinde de aceste transfuzii.

Și aspectul cel mai important al acestui gest… este umanitatea, șansa de a salva vieți. Nu uitați că pentru pacienții care au cancer, cei care vor fi supuși unei intervenții chirurgicale, pentru copiii cu anemie severă sau pentru femeile care au complicații în sarcină, o transfuzie de sânge poate face diferența dintre viață și moarte.
Un alt efect benefic al donării de sânge este… scăderea în greutate.  Donarea sângelui, așa cum s-a descoperit ulterior, îi ajută și pe cei care doresc să slăbească. O persoană care donează sânge arde aproximativ 650 de calorii la fiecare pungă de sânge donată, mai ales că organismul trebuie să muncească apoi pentru a reface aceste „rezerve”. Nu mai e un secret că o donare de sânge „restartează” întreg organismul. Potrivit sursei citate, Jurnalul American de Epidemiologie, și rezervele de fier în exces sunt eliminate din organism în urma donării de sânge. Cantitățile mari de fier pot provoca o gama variată de simptome, cum ar fi bătăi neregulate ale inimii, letargie, slăbiciune musculară, întărirea arterelor, oxidarea accelerată a colesterolului și ficatul mărit.
Atunci când donați sânge, reușiți să eliminați din corpul dvs. între 225 și 250 mg de fier, prin urmare, vă reduceți riscul de a avea unele complicații în ce privește sănătate. Când aveți prea mult fier în organism, acesta se poate depozita în diferite organe din corp, cum ar fi inima și ficatul, și poate afecta modul în care funcționează acele organe.

Așadar, nu uitați coordonatele – Laboratorul clinic Dorna Medical, Vatra Dornei, sâmbătă, 23 noiembrie, programare la numărul de telefon 0230  372  746 sau Triaj laborator, interval orar 9.00 – 17.00. Deveniți salvatori de vieți!

Și în anii trecuți, Dorna Medical a demarat campanii de donare de sânge la Vatra Dornei și Fălticeni, mobilizând sute de oameni. Succesul acestora, precum și miza principală – aceea de a salva vieți, ne impulsionează să continuăm astfel de acțiuni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava