Concert pascal
MOPAN Suceava

Indiferent daca renovezi o casa veche sau construiesti una noua, vei avea nevoie de ferestre de calitate, pe care sa stii ca te poti baza mai multi ani. Ferestrele completeaza atat aspectul interior, cat si pe cel exterior al unei case si pot face o diferenta uriasa in ceea ce priveste confortul si eficienta energetica.

Caracteristici esentiale pentru ferestre

  • Aspect – Alege o fereastra care sa arate bine atat din interior, cat si din exterior si tine cont de necesitati si de modul in care bate soarele.
  • Eficienta energetica – Cere informatii despre factorii care reflecta eficienta energetica a unei ferestre cum ar fi valorile U (masoara gradul de izolare a unei ferstre si, cu cat este mai mica, cu atat mai bine) sau geamurile termoizolante Low-E cu argon (care imbunatatesc performantele termice si blocheaza o mare parte din caldura si radiatiile UV).
  • Functionalitate – Testeaza usurinta de manevrare si vezi cat de lin se deschide si se inchide fereastra. De asemenea, ar trebui sa te asiguri ca este usor de curatat si ca are dimensiunile adecvate pentru a nu bloca spatiul disponibil.
  • Necesitati de intretinere – Pentru a beneficia de confort maxim, ia in considerare ferestre lemn stratificat sau pe cele placate cu aluminiu. Acestea nu necesita prea multa intretinere si isi mentin aspectul impecabil pentru perioade indelungate.
  • Culori  – Culorile trebuie sa completeze designul si stilul de interior si de exterior. 
  • Preferinte de stil – Stabileste daca vrei ferestre clasice sau moderne, cu ochiuri sau simple, dintr-o bucata sau din doua bucati.

Stiluri de ferestre

Alegerea stilului de fereastra ar trebui sa tina cont de arhitectura casei, de designul interior dar si de scopul si functia ferestrei. Poti opta pentru:

  • Fereastra de tip copertina – Este articulata in partea de sus si se deschide spre exterior. Acest stil de fereastra tine apa departe de zona deschisa si se recomanda sa fie instalate in garaje sau deasupra usilor. Daca sunt pozitionate deasupra nivelului ochilor, asigura ventilatie si intimitate in acelasi timp.
  • Fereastra bovindou – Consta intr-o fereastra centrala marginita pe ambele parti de ferestre duble sau batante, in unghiuri de 30 sau 45 de grade. Ofera deschidere si confera camerei in care sunt montate un plus de spatiu si este perfecta pentru a crea un loc de relaxare sau de citit.
  • Ferestre batante – Sunt ferestrele cu o singura cercevea rabatabila spre stanga sau spre dreapta care se deschid cu un maner. Ofera mai multa ventilatie decat alte modele de ferestre si sunt mai inalte si mai putin late, dar nu se recomanda pentru zonele cu trafic.
  • Ferestre fixe – Nu se deschid, au rol decorativ si sunt utile pentru a imbunatati lumina din interior sau pentru a permite vederea catre exterior.
  • Ferestre cu suspendare simpla –  Sunt ferestre cu cercevea inferioara care se deshid prin glisare in sus.
  • Ferestre glisante – Se deplaseaza orizontal dintr-o parte in alta si sunt recomandate pentru zonele greu accesibile cum ar fi cele de deasupra unei chiuvete.

Materiale pentru ferestre

Cand achizitonezi ferestre este esential sa tii cont de tipul de materiale folosite pentru rama si cercevea. Vei putea alege din mai multe materiale:

  • Aluminiu – Desi sunt mai putin costisitoare, ferestrele din aluminiu sunt si mai putin eficiente din punct de vedere energetic. Din pacate, acestea permit pierderile de caldura si condensul in jurul ramei si nici nu pot fi vopsite.
  • Fibra de sticla – Din punct de vedere energetic, este printre cele mai eficiente materiale. In plus, nu se deformeaza, nu se umfla, nu putrezeste si nici nu este afectat de conditiile vitrege de vreme sau de clima. Totusi, ferestrele din fibra de sticla sunt mai scumpe decat cele din aluminiu sau din vinil.
  • Vinilul –  Este printre cele mai populare materiale si, totodata, si printre cele mai durabile. Totusi, chiar daca este disponibil intr-o mare varietate de culori, nu se poate revopsi in cazul unei renovari. De asemenea, poate fi afectat de variatiile de temperatura care il fac ineficient din punct de vedere energetic.
  • Lemnul – Este prima optiune pentru cei care doresc ferestre frumoase, de calitate superioara si eficiente din punct de vedere energetic. Acestea nu sunt afectate de temperaturile extreme si sunt mai putin predispuse la condens. Multe ferestre din lemn sunt placate la exterior cu aluminiu sau vinil, ceea ce faciliteaza intretinerea.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava