MOPAN Suceava

Ca în fiecare an, perioada Sfintelor Sărbători este un bun prilej pentru a ne bucura de vacanţă şi de întâlnirile cu cei dragi. Din acest punct de vedere, drumarii DRDP Iaşi îi asigură pe toţi cei care vor pleca în călătorii că vor fi la datorie pentru asigurarea celor mai bune condiţii de circulaţie pe reţeaua de drumuri naţionale din subordine.

În bazele de deszăpezire din Moldova sunt pregătite de intervenţie 75 autoutilaje de deszăpezire proprii şi 343 de autoutilaje închiriate, conform contractelor. De asemenea, avem asigurat stocul de material antiderapant necesar, respectiv 30.000 de tone de sare, 385 tone clorură de calciu şi 75 tone produs ecologic, pentru combaterea formării poleiului şi a gheţuşului. Toate acestea ne dau siguranţa că putem interveni în orice moment pentru asigurarea unui carosabil curat şi sigur pentru participanţii la trafic.

Nu în ultimul rând, în perioada 23-26 decembrie 2017, la nivelul DRDP Iaşi va fi instituit un serviciu de permanenţă, pentru preluarea în timp real a informaţiilor din teren şi intervenţia operativă a echipelor noastre, conform normativelor în vigoare.

Deşi prognoza meteo pentru perioada Crăciunului nu se anunţă una nefavorabilă, reluăm recomandarea noastră la adresa tuturor participanţilor la trafic de a circula cu atenţie deosebită pe drumurile publice, cu respectarea întocmai a însemnelor şi legislaţiei rutiere. Nu efectuaţi manevre bruşte şi echipaţi-vă maşina cu toate cele necesare pentru circulaţia în regim de iarnă, dar şi în scop preventiv, pentru depăşirea unor situaţii critice, precum înzăpeziri sau vreme friguroasă.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi drastice, cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 de lei.

„Dincolo de acestea, recomandăm şoferilor să se informeze din timp cu privire la starea drumurilor atunci când pleacă în călătorie. DRDP Iaşi este conştientă că fiecare dintre noi doreşte să petreacă sărbătorile alături de cei dragi. Însă, dincolo de scurtarea timpului petrecut în trafic, considerăm că este mai important să ajungem la destinaţie în siguranţă. Profit de ocazie pentru a le transmite şoferilor să circule cu atenţie, să aibă încredere că drumarii vor face toate eforturile pentru a asigura un carosabil curat pe perioada vacanţei de iarnă, urând totodată românilor drumuri bune şi Sărbători în tihnă!”, a declarat ing. Ovidiu-Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iaşi.

Informaţii privind starea drumurilor din regiunea Moldovei pot fi obţinute direct de la Dispeceratul DRDP Iaşi – tel. 0232/213168, de la Dispeceratul CNAIR S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile web www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale. Informaţii suplimentare pot fi accesate pe https://www.facebook.com/cnadnr/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava