Concert pascal
MOPAN Suceava

Luni,  28 noiembrie, la ora 10.00  va fi dezvelită statuia Generalului Iacob Zadik de pe Aleea Unioniștilor de lângă Palatul Administrativ din Suceava, a anunțat primarul Ion Lungu. ”Iancu Flondor si Iacob Zadik au avut un rol determinant în înfăptuirea unirii Bucovinei cu România la data de 28.11.1918. Trupele conduse de generalul  Iacob Zadik au plecat din Burdujeni, în data de 8 noiembrie 1918,au ocupat localitățile Suceava și  Ițcani, au plecat la Siret in 9 noiembrie 1918  și in 11 noiembrie 1918 au intrat în Cernăuți unde au stabilit ordinea și au preluat puterea. Ulterior la 28.11.1918,este convocat Congresul General al Bucovinei care votează unirea Bucovinei cu România. Este de datoria noastră să cinstim așa cum se  cuvine personalitățile care au realizat acte mărețe in procesul de unire al tuturor românilor într-un singur stat ,lucru care s-a desăvârșit la 1 Decembrie 1918”,a  spus Lungu.

El a menționat că tot pe 28 noiembrie dar la ora 11.00 va fi inaugurat și Turnul Unirii de la Biserica Nașterea Domnului din Suceava, care este dedicat Centenarului Unirii, dar care nu a putut fi inaugurat așa cum se  cuvine din cauza pandemiei.

”Primăria municipiului Suceava este unul din principalii finanțatori pentru realizarea acestui edificiu deosebit. Municipalitatea suceveana a suportat și  costurile pentru realizarea Medaliei aniversare”, a precizat Lungu.

De Ziua Bucovinei va fi dezvelită statuia generalului Iacob Zadik și va fi inaugurat Turnul Unirii, obiective finanțate de Primăria Suceava. Tot Primăria a finanțat și medalia aniversară cu Turnul Unirii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava