Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala ”Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ din municipiul Suceava a găzduit marți ședința festivă a Colegiului Prefectural pentru a marca în premieră, Ziua Instituţiei Prefectului. În sală au fost prezenți mai mulți prefecți și subprefecți care au răspuns invitației lansate de actualul prefect Mirela Adomnicăi și anume Ioan Cușnir, Constantin Conțu, Ioan Băncescu, Florin Boeru, Ovidiu Doroftei, Florin Sinescu, Mihai Grozavu, Ionuț Crețuleac, Angela Zarojanu și Dumitru Pașniciuc. Adomnicăi le-a mulțumit tuturor pentru activitatea depusă la vârful Prefecturii iar în semn de recunoștință le-a înmînat diplome aniversare.

Singurul care a luat cuvântul a fost Ioan Băncescu care a deținut funcția de prefect în perioada 1993-1996. Cunoscut ca om de litere el a caracterizat Prefectura ca fiind ”nava amiral” a administrației publice locale sau ”prințesa” instituțiilor din administrația publică locală. Aici Mirela Adomnicăi a plusat spunând că Prefectura ”e o regină” a administrației publice locale. Băncescu a ținut să facă remarci la adresa presei locale știut fiind faptul că în mandatul său nu a avut relații prea bune cu mass media.

”Presa avea atunci dinții lungi și ascuțiți, erau nervoși, unii chiar înrăiți. Se năpusteau asupra Prefecturii. Azi sunt blânzi și ciugulesc din palmă”, a spus Băncescu. Județul Suceava a avut din 1990 încoace 10 prefecți și 14 subprefecți. Primul prefect de Suceava a fost Daniel Catargiu, care a decedat. De menționat că la evenimentul Prefecturii a participat și corul Școlii de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni care a susținut un scurt recital de cântece patriotice. Ziua Instituției Prefectului a fost instituită prin Legea nr. 348/2018, „în semn de recunoaștere a rolului și meritelor acestei instituții la dezvoltarea economică, culturală și socială a României”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava