Comenzi MOPAN Suceava

Ziua Națională a României va fi marcată la Fălticeni printr-o serie de manifestări publice, printre care o ședință festivă a Consiliului Local și inaugurarea unui grup statuar intitulat „Altarul Eroilor”. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că sâmbătă, 1 Decembrie, cu prilejul Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României, începând cu ora 10:30 va avea loc ședința festivă a Consiliului Local Fălticeni, în cadrul căreia vor fi acordate titlurile de Cetățean de Onoare al Municipiului Fălticeni artistului plastic Gabrel Baban și post mortem arhitectului Crișan Victor Popescu.
Cătălin Coman a spus că începând cu ora 11:00 va începe festivitatea inaugurării grupului statuar “Altarul Eroilor”, pe Aleea pietonală, în vecinătatea sediului Primăriei Fălticeni.
El a arătat că în această locație vor fi dezvelite busturile eroilor Căpitan Gavril Danielescu (decorat cu Ordinul Militar de Război “Mihai Viteazul” și Legiunea de Onoare în grad de cavaler, în Primul Război Mondial) și căpitan – comandor Constantin Costăchescu (Comandant al submarinului NMS Delfinul, participant la acțiunile de luptă desfășurate în Marea Neagră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).
„Cu ocazia acestui eveniment va fi oficiată o slujbă religioasă, vor fi depuse coroane și jerbe de flori, și va fi organizată o defilare cu subunități de jandarmi și pompieri de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și Detașamentul de Pompieri Fălticeni. Grupurile folclorice “Moldava” și “Micii răzeși”, de la Clubul Copiilor Fălticeni, coordonate de prof. Lenuța Rusu, vor prezenta un program artistic adecvat momentului”, a spus primarul municipiului Fălticeni. La evenimentele de la Fălticeni organizate de Ziua Națională și-au anunțat prezența reprezentanți ai administrației locale și județene, prefectul județului, parlamentari, conducători de instituții publice, primari din zona Fălticeni. Invitați speciali vor fi mai mulți ofițeri în rezervă, care vor veni de la București.
Cătălin Coman a mai spus că tot pe 1 Decembrie, de la ora 16.00, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni va fi vernisată expoziția: „Un pictor de front. Aurel Băeșu (1896-1928). Portrete”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava