Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, le-a transmis un mesaj sucevenilor plecați în străinătate, în care le-a spus acestora că preocuparea instituției pe care o conduce este ca prin proiectele realizate să contribuie la realizarea unui viitor mai bun pentru aceștia, aici acasă, în județul Suceava. În mesajul transmis de „Ziua Românilor de pretutindeni”, sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, Gheorghe Flutur a precizat că încă din prima zi a mandatului său de președinte al Consiliului a dorit să demonstreze că instituția pe care o conduce este alături de sucevenii care au ales să trăiască și să muncească în afara granițelor țării. Gheorghe Flutur a amintit că în acest sens, administrația județeană a organizat, anul trecut, prima ediție a evenimentului „Luna august – Luna diasporei”, dar și că în cadrul Consiliului Județean Suceava a fost înființat Serviciul Diasporă și Parteneriate Externe.

„Și pentru ediția de anul acesta a Lunii diasporei vom pregăti acțiuni de interes pentru sucevenii din afara granițelor țării, motiv pentru care îi așteptăm cu drag acasă”, a spus președintele CJ Suceava.

În mesajul transmis sucevenilor din diaspora, Gheorghe Flutur le-a transmis acestora că „apreciem, în mod deosebit, eforturile pe care le depuneți pentru conservarea tradițiilor și a limbii române, pentru îmbogățirea culturii europene și a statelor în care trăiți. Suntem conștienți că dumneavoastră reprezentați astăzi un vector important de promovare a imaginii județului și țării în lume. Și știm că prin munca dumneavoastră ați reușit să vă faceți respectați, contribuind la dezvoltarea societăților în care trăiți”.

Gheorghe Flutur a ținut să le mulțumească sucevenilor care s-au implicat și au sprijinit demersurile Consiliului Județean de a atrage companiile aeriene care au deschis curse de pe Aeroportul Ștefan cel Mare către destinații din Europa. „Lucrurile încep să se miște favorabil în această direcție. Avem motive să credem că în cel mai scurt timp vă vom putea informa în legătură cu introducerea unor noi curse aeriene care vor face legătura între zonele în care vă desfășurați activitatea și Suceava”, a mai spus șeful administrației Județene.

Gheorghe Flutur a subliniat că preocuparea permanentă a Consiliului este ca prin proiectele pe care le-a implementat, dar și prin cele pe care le are în pregătire, să contribuie la „construirea unui viitor mai bun și pentru dumneavoastră, aici acasă”. Flutur și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat sucevenii plecați în străinătate se vor hotărî să se reîntoarcă acasă pentru a contribui la dezvoltarea județului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava