Concert pascal
MOPAN Suceava

Proiectele care vizează schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD al municipiului Suceava, Gavril Vîrvara şi alegerea unui nou viceprimar dar şi cel care presupune continuarea procedurilor pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului public de transport şi distribuţie a energiei termice vor fi discutate în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de joi, 21 august.

Dezbateile trebuiau să aibă loc în şedinţa deliberativului de luni, 18 august, însă reuniunea fost suspendată la solicitarea consilierilor Alianţei Creştin Liberale PDL-PNL. Asta după ce au constatat că nu au susţinerea necesară pentru aprobarea proiectelor. De la ACL au fost prezenţi la şedinţă doar 12 din cei 16 consilieri locali absentând un consilier din tabăra PDL şi trei din tabăra PNL. Chiar şi în aceste condiţii ACL ar fi avut numărul majoritar de voturi pentru trecerea proiectelor însă s-a confruntat cu opoziţia liberalului Vasile Mocanu, care în viaţa de zi cu zi conduce Oficiul Judeţean de Cadastru. Mocanu a făcut front comun cu aleşii de la PSD care la un moment dat au părăsit sala de şedinţe din cauză că nu li s-a aprobat amendamentul care viza modificarea ordinii de zi în sensul ca proiectul cu Termica să fie discutat înaintea celor care propuneau schimbarea viceprimarului social democrat şi alegerea unui nou  viceprimar. « Această cerbicie şi îndărătnicie mi-a amintit de vremea când stătem în colţul ăla şi aveam două voturi şi voi aveaţi 16 şi aţi făcut ce aţi vrut din oraşul ăsta. De ce nu aţi votat pentru Termica înainte ? Credeţi că mă convingeţi că dacă voi vota schimbarea viceprimarului voi găsi ceva mai bine pentru cetăţeni ? Nu am această convingere. Vreau să vă spun că nu puteţi să sfidaţi şi să doriţi să aveţi viceprimar sfidând oamenii. Credeţi că pe cetăţeni îi interesează cine este viceprimar ? Nu. Pe ei îi interesează cine le dă căldură la iarnă, cu ce preţ, cine strânge câinii vagabonzi. Atitudijea colegilor de la PSD este corectă. Dacă se supune la vot votez împotrivă », a declarat Mocanu.

Lucian Harşovschi este propuneera ACL pentru preluarea fotoliului de viceprimar ocupat în prezent de Gavril Vîrvara

Liderul consilierilor PDL, Lucian Harşovschi, a spus că propunerea de suspendare este una corectă deoarece proiectul care vizează problema Termica trebuie aprobat de către toţi consilierii inclusiv de cei de la PSD care părăsiseră şedinţa. Mai mult el susţine că proiectul trebuia votat luni pentru că negocierile în vederea desemnării operatorului de transport şi distribuţie a energiei termice erau programate pentru marţi, 19 august.

Harşovschi a criticat gestul aleşilor social democraţi care în opinia sa este unul foarte urât. «Ca să nu avem blocaje în CL aşa cum se întâmplă de câteva şedinţe ne trebuie o nouă majoritate în CL şi ea trebuie să fie funcţională iar colegii colegii de la PSD prevalându-se de faptul că azi intrau în opoziţie la nivel local pentru că ştim cu toţii că le place să fie la guvrnare şi de doi ani nu au făcut nimic pentru Suceava nici măcar un proiect să fie scris cu mâna lor deci prevalându-se de acest lucru de schimbarea vicelui au decis să părăsească sala. Nu poţi părăsi sala când în cinci sau zece minute poţi să discuţi un proiect foarte important pentru municipiu, probema termoficării. Termoficarea este o problemă prea importantă şi nu vrem ca PSD să fugă de la luarea unei astfel de decizii ca după aceea să arate cu degetul şi să spună cei de la PDL sau de la PNL au luat o decizie care nu e bună. Vom convoca o nouă şedinţă joi când sperăm ca celor de la PSD să le vină mintea la cap », a spus Harşovschi. Trebuie spus că Lucian Harşovschi este propuneera ACL pentru preluarae fotoliului de viceprimar al municipiului Suceava ocupat în prezent de Gavril Vîrvara. Harşovschi a mai deţinut această funcţie în mandatul trecut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava