MOPAN Suceava

Alcătuit cu prilejul zilei de 1 iunie de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

1. Mulțumește lui Dumnezeu și cinstește pe părinții tăi, care te-au născut și îți veghează copilăria, rugându-te pentru ei și arătându-ți recunoștința pentru împreuna lor lucrare spre o bună devenire a ta.

2. Bucură-te de dragostea lui Iisus Hristos, Care i-a purtat în brațele Sale pe cei asemenea ție, asigurându-i de Împărăția cerurilor, și vorbește cu El în rugăciune, ca să te umpli de înțelepciune și harul Lui să fie asupra ta, ca mlădiță ce crești din tulpina Lui.

3. Acordă în fiecare etapă a vârstei tale atenția cuvenită celor care lucrează la educația și formarea ta, ca să-ți însușești cunoștințe temeinice, și nu nesocoti sfatul părinților, răzvrătindu-te asupra lor, ci urmează exemplul lui Iisus, Care era supus Fecioarei Maria și Dreptului Iosif.

4. Ocrotește-ți nevinovăția printr-o conlucrare permanentă cu Iisus, Mielul lui Dumnezeu, cu îngerul păzitor și cu sfântul tău ocrotitor, al cărui nume îl porți, și nu renunța la protecția mult folositoare a Maicii Domnului/Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

5. Fugi de tot ce-ți stinge lumina copilăriei, ca să nu pătimești precum copiii din timpul prorocului Elisei, care râdeau de neputințele bătrâneților lui, ci fii bun și generos precum Iosif, fiul lui Iacov, cu frații săi.

6. Extrage cu hărnicie de albină nectarul învățăturilor ziditoare de trup, minte și suflet, ca astfel să devii desăvârșit, pe măsura vrerii lui Dumnezeu, a Bisericii și a Țării.

7. Nu-ți închide spiritul curat și dornic de cunoaștere în cușca înșelătoarelor ispitiri și nici nu te lăsa purtat prin noroiul păcatelor de cei care rătăcesc în noaptea stricăciunii vieții lor.

8. Ascultă chemarea continuă a Mântuitorului Hristos Care cere părinților să-și lase copiii să vină la Dânsul și să nu-i oprească, ca să nu te faci jucărie valurilor feluritelor încercări, fiind purtat încoace și încolo, ci să te bucuri de dragostea și binecuvântarea Lui.

9. Urcă plin de curaj și cu seriozitate jertfelnică treptele scării valorilor spirituale și nu te lăsa amăgit de ofertele stricătoare de suflet.

10. Crește și te întărește cu duhul, precum Copilul Iisus, și te bucură lucrând la sporirea talanților tăi și la rodirea cuvintelor Evangheliei în tine, ca cel care de mic te-ai deprins cu dulceața Sfintelor Scripturi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava