MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, salută decizia ministrului agriculturii, Achim Irimescu, prin care luni, 30 mai, va trimite Corpul de Control la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru verificarea sistemului de depunere online a proiectelor, în condițiile în care au existat reclamații referitoare la blocarea rapidă a acestuia, după deschiderea sesiunii în data de 25 mai.

Nechifor a sesizat problema săptămâna trecută într-o conferință de presă când a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale luarea unor măsuri cu privire la sesiunea de depuneri de cereri de finanțare pe măsura 7.2 – Infrastructură rurală, după ce foarte mulți primari din județ i s-au plâns că AFIR a schimbat modelul de finanțare marți seara (nr. 24 mai), în condițiile în care sesiunea de depunere, ce includea numeroase documente scanate, a început miercuri (nr. 25 mai) la ora 09:00 și s-a încheiat după o oră și jumătate.

”În urma acestei sesizări referitoare la derularea sesiunilor on-line a proiectelor din data 25 mai, aferente sub-măsurii 7.2 “Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” — componenta rutier montan și non-montan” și sub-măsurii 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” — componenta drumuri agricole, Ministrul Agriculturii a dispus trimiterea Corpului de control al MADR la AFIR pentru anchetă”, a anunțat Nechifor.

Ministrul Irimescu a precizat că sesiunea de evaluare a proiectelor se suspendă până la finalizarea anchetei și clarificarea acestei situații. În județul Suceava doar Primăria Marginea a avut un proiect selectat pentru a fi finanțat de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în valoare de 1.000.000 euro, care presupune modernizarea a 6,3 kilometri de infrastructură rutieră în comuna Marginea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava