Asociațiile MozaiQ și TRANSform consideră regretabilă decizia Curții Constituționale a României cu privire la inițiativa cetățeanească a Coaliției pentru Familie prin care se urmărește revizuirea Constituției României în sensul restrângerii definiției familiei la cea nucleară și implicit interzicerea oricărei posibilități pentru legiferarea căsătoriilor între persoanele de același sex. Inițiativa Coaliției pentru Familie, desi o inițiativă legală, creează un mediu ostil, degradant și derogatoriu față de comunitatea LGBT+ (lesbiene, gay, bisexuali și persoane trans) din România. Considerăm că prin această decizie, Curtea Constituțională a eșuat în îndeplinirea atribuțiilor sale de gardian al Constituției și de apărător al statului de drept și a drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor români.

În continuare, considerăm că Parlamentul României are datoria de a dovedi că urmărește interesul general al societății românești, inclusiv a persoanelor LGBT+, respingând această initiative (ce poate duce doar la creșterea tensiunilor sociale și a faptelor bazate pe ură), asigurând un cadru legislativ bazat pe egalitatea în drepturi și demnitate a tuturor cetățenilor români, urmărind în același timp protecția grupurilor minoritare. Parlamentarii trebuie să asigure reprezentarea justă și echitabilă a tuturor cetățenilor, indiferent de gen, rasă, etnie, orientare sexuală, identitate de gen, abilitate fizică sau statut socio-economic. Astfel, Parlamentul României, ca o instituție fundamentală a statului român, trebuie să asigure un cadru legal și social compatibil cu valorile liberale și internaționale ale oricărei democrații.

Considerăm regretabilă hotărârea de astăzi a Curții Constituționale, care poate reprezenta un precedent extrem de periculos pentru statul de drept și asigurarea egalității în drepturi a tuturor cetățenilor, putând duce chiar la o proliferare a practicilor prin care tirania majorității domină minoritatea. Astăzi, drepturile persoanelor LGBT+ sunt puse sub semnul întrebării. Mâine ar putea fi puse la îndoială drepturile reproductive ale femeilor sau drepturile minorității rome. Cât timp comunitatea LGBT+ nu este protejată de statul român, niciun alt cetățean nu se poate simți în siguranță. In aceste momente de maxima tensiune, solidaritatea cu comunitatea LGBT este absolut necesara.

În această seară, începând cu ora 19:00, membrii comunității LGBT+ și aliații lor se vor întâlni în capitală, în Piața Universității, ca reacție la decizia CCR. Invităm fiecare cetățean atașat valorilor europene să ni se alăture.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava