Directorii de instituții din județul Suceava care își arogă calitatea de membru al Partidului Național Liberal vor trebui să se retragă din funcții în caz contrar vor rămâne fără sprijin politic. Același gest trebuie să-l facă și viceprimarii liberali din localităţile unde PNL nu are majoritate în consiliile locale. Decizia aparține PNL Suceava și a fost anunțată public de copreședintele organizației municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan. Bălan a declarat că nici bine nu s-au încheiat alegerile prezidenţiale că cei din Alianţa Socialistă rămaşi sub presiunea campaniei electorale şi-ar dori, împreună cu reprezentantul lor de vază, primarul Sucevei Ion Lungu, să facă unele schimbări în Consiliul Local şi a viceprimarilor. Deputatul liberal a arătat că în urma discuţiilor cu liderul partidului, Vasile Blaga, în cursul săptămânii viitoare se va face o analiză privind viceprimarii PNL Suceava, dacă aceştia sunt sprijiniţi de o majoritate în Consiliul local, iar dacă nu, se va intra în normalitate. „Viceprimarul este o consecinţă a majorităţii constituite în consiliul local. Acolo unde nu avem majoritate se poate considera că este blat cu puterea”, a spus Bălan. El a arătat că în aceste condiţii, viceprimarilor care sunt în funcţie deşi în consiliul local nu au sprijinul majorităţii, li se va pune în vedere ca într-un termen ce va fi stabilit, să se retragă din funcţie. „Cei care nu se vor conforma vor rămâne fără sprijin politic”, a spus Bălan.

”Am văzut că electoratul i-a taxat pe cei din Alianţa Socialistă tocmai pentru astfel de ambiguităţi şi nu vrem să mai existe asemenea situaţii”

Ioan Bălan a menționat că în cazul şefilor de instituţii descentralizate care îşi arogă calitatea de membru PNL li se va pune în vedere să aleagă între funcţia publică şi cea de membru de partid.„Nu poţi să faci politica guvernului până la ora 16, şi după ora 16 să critici Guvernul la partid”, a explicat Bălan. El a subliniat că România lucrului bine făcut unde Klaus Iohannis este preşedinte,  trebuie să înceapă din sânul partidului care l-a susţinut şi l-a promovat pe acesta în funcţia de preşedinte al ţării. „Lucrurile aşa trebuie făcute. Am văzut că electoratul i-a taxat pe cei din Alianţa Socialistă tocmai pentru astfel de ambiguităţi şi nu vrem să mai existe asemenea situaţii”, a încheiat Ioan Bălan.

Decizie șoc a PNL Suceava: directorii de instituții din județ care își arogă calitatea de membru PNL, retrași din funcții, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava