„Am deschis azi seria întâlnirilor oficiale de lucru dedicate actualizării Planului Național de Redresare și Reziliență. E o etapă importantă pentru ca aprobarea și aplicarea PNRR să nu întâmpine niciun fel de dificultăți. Participarea reprezentanților tuturor ministerelor la această primă discuție, precum și a unor instituții cu atribuții complementare în gestionarea viitoarelor priorități din PNRR, este premisa că eforturile noastre vor fi coordonate, dar transparente, în aplicarea reformelor finanțate prin Plan.

Termenele sunt foarte scurte, iar premisa de la care plecăm este că vom folosi acești bani (30 de miliarde de euro) ca suport bugetar pentru reforme reale în următoarea perioadă în România. Nu numai că respectăm condițiile impuse de Comisia Europeană, dar vrem să facem din cheltuirea acestor fonduri un moment esențial în transformarea angajamentelor de guvernare în realități.

Până în martie vom identifica și defini în termeni clari toate investițiile, obiectivele de etapă, țintele și costurile aferente tuturor priorităților de finanțare din cadrul celor 6 piloni stabiliți prin Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență: tranziție verde și schimbări climatice, digitalizare, sănătate, educație și servicii sociale, reziliență instituțională, competitivitate economică și inovare, noua generație.

Vom avea apoi mai puțin de o lună pentru a face reglajele fine împreună cu Comisia Europeană.

Până cel mai târziu 30 aprilie PNRR va fi transmis oficial la Bruxelles.

Am încredere că intrăm într-o nouă etapă de construcție și de viziune de dezvoltare pentru demararea acestui proces.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava