MOPAN Suceava

Comisiile mixte constituite din reprezentanţii Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava au verificat, în perioada 12-21 septembrie, stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar 2012-2013 din toate localităţile judeţului Suceava, a anunțat prefectul Florin Sinescu. Sinescu a precizat că una din problemele identificate în majoritatea unităţilor administrativ teritoriale este aceea că în jurul şcolilor nu sunt amenajate sau reamenajate trecerile de pietoni. Acestea sunt fără semnalizare şi presemnalizare „Atenţie copii”.

Un alt aspect se referă la depozitele de lemn de foc în curţile şcolilor care pot constitui un pericol în ceea ce priveşte siguranţa elevilor. „S-a solicitat conducerilor şcolilor menţionate să depoziteze de urgenţă lemnele în magaziile existente. De asemenea s-au identificat grupuri sanitare neasigurate, ce nu sunt utilizate, şi s-a solicitat blocarea acestor grupuri sanitare până la demolarea lor”, a declarat prefectul. El a adăugat că majoritatea unităţilor şcolare din localităţile rurale nu au amenajate corespunzător grupurile sanitare. Acestea sunt amenajate de regulă în exterior, fiind un motiv principal pentru care şcolile nu sunt autorizate (alături de asigurarea apei curente).

În localităţile urbane grupurile sunt amenajate de regulă în interior, fiind amenajate, dotate şi igienizate corespunzător.

Sinescu a ţinut să precizeze că în general la unităţile şcolare din judeţ sunt asigurate spaţii corespunzătoare pentru Programul lapte şi corn, iar personalul desemnat pentru programul lapte şi corn are absolvit cursurile de igienă şi au certificate de competenţă, care sunt valabile 3 ani.

El a mai spus că s-a solicitat conducerilor şcolilor unde nu tot personalul ce realizează activităţi de curăţenie, să instruiască această categorie de personal în termen de 30 zile.

„În general majoritatea unităţilor de învăţământ verificare sunt în stare bună, cu excepţia acelora care sunt în plin proces de reabilitare. Vom monitoriza cu atenţie remedierea deficienţelor constatate pentru ca actul de învăţământ să nu aibă de suferit”, a declarat Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava