Comenzi MOPAN Suceava

De curînd, o delegaţie a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, formată din rectorul Valentin Popa, prorectorul Ştefan Purici și directoarea Bibliotecii USV, Sanda-Maria Ardeleanu a fost într-o vizită de lucru la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar, Senegal.

Conform unui comunicat transmis de universitatea suceveană, programul a cuprins întîlniri la nivel academic şi diplomatic și efectuarea unor schimburi de bune practici universitare, care au implicat profesori, personal administrativ, studenţi și doctoranzi ai universității partenere. Între membrii comunității academice de la Universitatea din Dakar care au participat la activități s-au numărat și foşti studenţi și doctoranzi care au beneficiat de stagii la universitatea suceveană, atît prin intermediul Programului Erasmus, cît şi prin Programul de burse guvernamentale „Eugen Ionescu”, oferite de statul român.

Cu prilejul recentei vizite, rectorii celor două universități au semnat un nou acord Erasmus+, pentru perioada 2021 – 2027. Totodată, instituțiile partenere au convenit să extindă cooperarea la nivelul școlilor doctorale, prin organizarea de studii în cotutelă, la cel al sectoarelor administrative şi bibliotecilor, dar și al unor facultăţi. În cadrul unei întîlniri avute cu reprezentanții Ministerului Învățămîntului Superior, Cercetării și Inovării din Senegal, rectorul Valentin Popa, a anunţat acordarea a trei burse pentru nivelul studiilor universitare de licenţă unor absolvenţi de liceu senegalezi, precum şi acordarea unor facilităţi pentru derularea tezelor de doctorat în cotutelă.

De asemenea, programul vizitei a inclus o întîlnire cu Excelenţa Sa, domnul Nicolae Năstase, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Senegal, Nicolae Năstase şi cu Rennie Yotova, delegatul general pentru Francofonie la nivel mondial, director al Institutului Francofon pentru Educaţie şi Formare. Vizita a fost finanțată prin intermediul proiectului de mobilități cu țări-partenere, derulat de USV în cadrul Programului Erasmus+.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava