Concert pascal
MOPAN Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit, în data de 4 septembrie 2015, vizita unei delegații a Institutului Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice din regiunea Cernăuți. La inițiativa doamnei conf. univ. dr. Sabina Fînaru, cele două instituții au semnat în anul 2014, un acord de colaborare care are ca scop promovarea colaborării în domeniul formării continue a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, stimularea învățării și a performanțelor profesionale în domenii specifice de formare prin mobilități, cursuri, seminarii și conferințe pentru profesorii care predau limba și literatura română în Regiunea Cernăuți (Ucraina).

În cadrul acestei vizite, domnul Grigorii Bilianin, directorul Institutului Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice din regiunea Cernăuți, și doamna Lilia Govornean, metodist în cadrul aceleiași instituții, au purtat discuții cu prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, și cu prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorectorul cu relații internaționale. Părțile au analizat perspectivele cooperării între cele două instituții, au subliniat necesitatea unei colaborări cât mai strânse și au evidențiat posibilitățile de implicare a USV în procesul de formare continuă a cadrelor didactice din Regiunea Cernăuți, în special a celor care predau în școlile românești.

De asemenea, delegația cernăuțeană a efectuat vizite de lucru la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și la Casa Corpului Didactic, unde au fost prezentate cadrul normativ, legislația și aspectele practice ce țin de formarea continuă și evaluarea a personalului din învățământul preuniversitar.

Întâlnirea a făcut parte din seria de activități prevăzute de Programul de activități pentru perioada 2015 – 2018 din cadrul Acordului de colaborare între părți, care include, printre altele, schimburi de experiență la nivelul conducerii instituțiilor. La finalul vizitei, membrii delegației cernăuțene au efectuat o deplasare la câteva dintre mânăstirile bucovinene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava