Concert pascal
MOPAN Suceava

Delegații de Tineret ai României la ONU, Ana Bălan și Răzvan Foncea, au lansat „Manifestul tinerilor pentru comunități sustenabile”, pornind de la un document care cuprinde prioritățile adresate de către aceștia în vederea asigurării dezvoltării durabile în comunitățile locale din întreaga țară. Demersul le este adresat candidaților la funcțiile de conducere din cadrul administrațiilor publice locale, vizând asumarea de către aceștia a unor direcții de acțiune privind implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în cazul în care vor fi aleși.

La începutul lunii septembrie, aceștia au inițiat un proces de consultare la nivel național cu tinerii, în mediul online. Conform consultării pe care o derulează în continuare cu sute de tineri din întreaga țară, 49% dintre respondenți sunt de părere că în comunitățile lor nu sunt depuse eforturi consistente pentru a consolida conceptul de dezvoltare durabilă, iar 16,1% consideră că nu a fost remarcat niciun progres. Formularul destinat tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani poate fi accesat aici: https://forms.gle/9HNdNKd2ZLmvaw2U7.

Pentru a se asigura că dezvoltarea durabilă devine o temă prioritară în cadrul alegerilor locale, Delegații de Tineret ai României la ONU vor trimite tuturor partidelor parlamentare acest manifest și îl vor promova în cât mai multe contexte, solicitându-le formațiunilor politice să disemineze mesajul și să-l înainteze candidaților, spre asumare publică din partea acestora. De altfel, aceștia vor trimite documentul care cuprinde prioritățile tinerilor pentru comunități sustenabile organizațiilor județene ale partidelor și vor invita tinerii să provoace candidații la dezbateri și dialoguri publice pe temele subliniate în cadrul manifestului.

„Ne aflăm într-un context electoral dominat de apropierea alegerilor locale, iar candidații își asumă multiple țeluri și programe administrative ambițioase. Cu toate acestea, ei ignoră adesea Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și nu integrează Agenda 2030 a ONU sau prioritățile incluse în Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030 în vizorul țelurilor pe care le setează în campania electorală. Tinerii militează pentru conștientizarea priorităților reale ce se impun în momentul de față, sub egida unor demersuri sustenabile, iar, în acest sens, le solicităm public tuturor candidaților la funcțiile administrației publice locale și județene să își asume un angajament față de manifestul nostru!”, au declarat Ana și Răzvan.

Pentru a citi „Manifestul tinerilor pentru comunități sustenabile”, accesați acest link: http://unyouthdelegate.ro/manifestul-tinerilor-pentru-comunitati-sustenabile. De asemenea, declarația de asumare pentru candidați, pornind de la manifest, se regăsește aici: https://tinyurl.com/y373y7e5

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava