Concert pascal
MOPAN Suceava

Delagațiile administrative ale regiunilor Schwaben-Germania, Cernăuţi-Ucraina şi Mayenne- Franţa prezente la Suceava cu prilejul turneului internațional de fotbal ”Patru regiuni pentru Europa” au fost primite vineri la Palatul Administrativ de către președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor și prefectul Constatin Harasim. Șeful administrației județene a rememorat cei 14 ani de colaborare și parteneriat între cele patru regiuni arătând că prietenia care s-a închegat și consolidat în această perioadă a dus la strângerea relațiilor și la continuitatea turneului de fotbal.

”Cred că acest model de parteneriat este un model de bună practică și se înscrie foarte bine într-o strategia europeană cea a euroregiunilor. Este un parteneriat care pune bază pe schimburi multiculturale, pe relațiile de prietenie dar nu în ultimul rând pe reciprocitate. Nu este dedicat doar zonelor politice și administrative ci şi unui număr foarte mare de tineri. La Suceava se află peste 100 de tineri din cele patru regiuni”, a spus Nechifor. La rândul său președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, a declarat că revine cu bucurie la Suceava și a ținut să aprecieze ospitalitatea gazdelor. ”După 14 ani putem vorbi despre o anumită tradiție. Manifestările nu devin fără sens tradiționale. Când ceva devine tradițional trebuie să îndeplinească două condiţii și anume acea manifestare trebuie să fie bună şi de lungă durată şi trebuie să se reînnoiască permanent. Faptul că acest turneu de fotbal a devenit tradițional are de a face şi cu felul în care se organizează în acest an. Demnitatea și respectul față de om reprezintă baza colaborării noastre”, a spus Jurgen Reichert.

 

Jurgen Reichert: ”Demnitatea și respectul față de om reprezintă baza colaborării noastre”

El a apreciat colaborarea foarte bună între cele patru regiuni și în celelalte domenii de activitate precum învățământul și socialul. ”O parte foarte importantă a colaborării noastre a fost domeniul social, grija noastră pentru oamenii care nu stau pe partea luminoasă a societății, a persoanelor cu dizabilități. O societate este cu atât mai valoroasă cu cât se ocupă și de această categorie de persoane”, a spus președintele regiunii Schwaben. Oaspetele german a vorbit și despre importanța cooptării tinerilor în acțiunile celor patru regiuni partenere arătând că roadele se vor vedea mai târziu. Cuvinte frumoase vizavi de colaborarea dintre cele patru regiuni au avut și vicepreședinții regiunii Cernăuți, Yaroslav Kurko respectiv Valentyn Mikhailovich Manlich precum și reprezentantul Departamentului Mayenne, Gerard Dujarriere. Turneul de fotbal „Patru regiuni pentru Europa” care se desfășoară la Pojorîta, în perioada 5-10 august a ajuns la cea de a XIV-a ediţie şi reuneşte echipe de juniori sub 16 ani din judeţul Suceava şi din trei regiuni partenere: Schwaben-Germania, Cernăuţi-Ucraina şi Departamentul Mayenne- Franţa. începând cu anul 2010 evenimentului sportiv i s-a adăugat și o componentă cultural artistică destinată fetelor cu vârsta între 13 și 17 ani. În 2011 când turneul s-a desfășurat la Suceava acțiunile organizate s-au bazat pe meșteșugurile populare, în 2012 partenerii francezi s-au axat pe tinere talente în domeniul muzicii, în 2013 au participat tinere pasionate de dansurile populare, în 2014 au fost invitate tinere cu experiență în domeniul artelor plastice iar în acest an vor participa tinere interesate de domeniul gastronomic. Anul trecut, competiţia a fost găzduită de regiunea Schwaben, iar reprezentanta judeţului nostru s-a clasat pe locul trei. Județul Suceava găzduiește pentru a patra oară acest turneu internațional de fotbal edițiile anterioare fiind organizate la Cîmpulung Moldovenesc în 2003 și Suceava în 2007 și 2011.

Delegațiile administrative ale regiunilor Schwaben, Cernăuţi și Mayenne primite la Consiliul Județean Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava