Concert pascal
MOPAN Suceava

Campaniile de Black Friday de anul acesta s-au încheiat în majoritatea magazinelor online și este momentul concluziilor. Despre cum a decurs anul acesta Black Friday am discutat cu proprietarul Demax, Vasile Bîzgan, despre cum s-a desfășurat campania pentru afacerea acestuia. Demax este cel mai mare magazin online din județul Suceava și în top 10 la nivel național, Black Friday pentru afacerea acestuia.

Reporter: Cum a decurs campania de Black Friday de anul acesta?
Vasile Bîzgan: Vânzările de anul acesta au depășit așteptările mele și a fost cel mai bun Black Friday de până acum

Ne puteți dezvălui valoare totală a produselor comandate în aceste 3 zile?
V.B.: Pot spune ca aceste 3 zile au adus vanzari similare cu cele ale unei luni intregi de vanzari.
Apogeul vânzărilor a fost în prima zi de Black Friday, când s-au înregistrat peste jumătate din comenzi. Comparativ cu anul trecut, pot spune că numărul comenzilor a crescut cu 50%.
R.:Ce fel de oferte au accesat vizitatorii site-ului?
V.B.: Clientii care au ales Demax in perioada de Black Friday, au accesat o gama foarte diversa de produse, incepand de la consumabile cu valori mici pana la cel mai scump produs vandut, o combina frigorifica Liebherr Premium de peste 16,000 Ron.
R: Care au fost categoriile de produse preferate de clienți?
V.B.: Am oferit reduceri substanțiale la o gamă variată de produse electronice și electrocasnice, dintre care cele mai vândute au fost cele din categoria aparate frigorifice și mașini de spălat. Însă am avut și multe comenzi pentru aparate de gătit și îngrijirea locuinței.
R: Presupun că în aceste zile traficul pe site a explodat, ați întâmpinat dificultăți?
V.B.: Într-adevăr, numărul vizitatorilor a fost de 30 ori mai mare decât într-o zi obișnuită, dar echipa Demax a fost pregătită și nu am avut probleme tehnice majore care sa afecteze activitatea noastra.
R: Știu că ați oferit un avantaj major sucevenilor, și anume transportul gratuit în tot județul. Ați remarcat o creștere a comenzilor plasate de bucovinenii noștri?
V.B.: Anul acesta am inregistrat o crestere de peste 25% fata de anul trecut a comenzilor intrate din judetul nostru. Comerțul online este mult mai dezvoltat în orașele mari, în special în București, spre deosebire de restul țării unde oamenii nu au încrederea necesară în shoppingul online. Tocmai de aceea, lucrăm la noi campanii de atragere a clienților spre mediul online, accentul fiind pus pe zona noastră.
R.: Pentru că ați amintit de noi campanii, ce surprize mai pregătiți?
V.B.: Urmează luna decembrie, luna cadourilor, luna sărbătorilor de iarnă cu frumoasele tradiții românești, iar Demax sărbătorește cu reduceri consistente pentru a vă ajuta să alegeți cadoul potrivit. În curând vom lansa campania cu ofertele de Crăciun, pe toate categoriile de produse, în special televizoare și electrocasnice mici, așa că vă așteptăm pe Demax să achiziționați cadourile pentru cei dragi.
R.:Cum vedeti evolutia vanzarilor Demax pentru anul 2017?
V.B.: Avand in vedere ca vanzarile din mediul online au mers pe un trend pozitiv in fiecare an inregistrand cresteri mai mari de 10% de la un an la altul, avem increderea ca anul 2017 va aduce pentru piata de online o noua crestere care se va reflecta cu siguranta si in rezultatele afacerei Demax.
Black Friday în România, încă de la apariție a fost un fenomen atipic față de cel autentic, deoarece s-a caracterizat prin oferirea unor produse noi spre vănzare în ofertă și nu doar a lichidărilor de stoc, așa cum se întâmplă în SUA, locul de proveniență a acestui curent. Peste 80% dintre români sunt interesați să achiziționeze un produs în această perioadă.

DEMAX Black Friday 2016 a fost un real succes, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava