MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, îi solicită ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, să-i spună dacă există un grafic de lucrări pentru modernizarea sectorului de cale ferată de la Pojorâta la Apahida. Angelica Fădor i-a transmis lui Cătălin Drulă că anul trecut, Guvernul a lansat un nou concept de reabilitare a căii ferate, prin refacție totală, cu un tren de lucru complex, care la vremea respectivă a și efectuat o demonstrație practică în județul Suceava, la Pojorâta.

„Potrivit declarațiilor oficiale de la acea dată, CFR SA urma să reabiliteze în acest fel sectorul Pojorâta-Apahida. Mai mult, ministrul de atunci al Transporturilor spunea ca acesta este primul tronson de cale ferată reparat prin această tehnologie de refacție totală în România și estima, pentru că se lucrează în regie proprie, o reducere la 60% a costurilor”, a declarat Fădor. Ea a spus că prin această reabilitare ar urma să fie crescută viteza de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune Apahida – Suceava.

„În același timp, modernizarea va duce și la îmbunătățirea condițiilor de călătorie și la creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene. Ținând cont de faptul că un tren de lucru prin refacție totală poate reabilita circa 300 de km pe an, vă solicit un grafic de lucrări pentru modernizarea sectorului Pojorâta-Apahida”, i-a mai transmis Angelica Fădor ministrului transporturilor. De asemenea, deputatul PNL de Suceava vrea să afle şi care este programul de reamenajare a trecerilor la nivel cu calea ferată în județul Suceava și când estimează că acestea vor fi finalizate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava